3 tipp +1 ráadás, színválasztáshoz • Hobby Turmix
júl
11
2013

3 tipp +1 ráadás, színválasztáshoz

bd4ee76da191ae1232dbca1bd125cd5e

Egy jó színösszeállítás fél siker. És olyan kevés kell ahhoz, hogy ez meglegyen… Pontosabban,  csupán egy valami: ráérzés. Na, de ha nincs ráérzésed vagy csak egyszerűen nem vagy biztos magadban, akkor ugye, jól jön egy kis segítség? Erre a kérdésre/kérésre válaszol a mai összeállítás.

A “mániámról”, a színek szeretetéről, színválasztásról, színek hatásáról, színkörről többször is esett már szó, itt a Hobby Turmixon. Ma viszont nem a falfesték, illetve lakberendezés felől közelítjük meg a témát, hanem a kézimunkából vett példák felhasználásával.

Az elmélet és a szempontok, amelyeket követni kell, ebben az esetben is ugyanazok, mint az öltözködésben vagy lakberendezésben.

1. Válasszunk egymással harmonizáló színeket.

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy ha elindulunk az alábbi színkörön, az egymás mellett elhelyezkedő színeket használva, biztosan nem tévedünk. Ugyanis ezek gyönyörűen harmonizálnak egymással. És ez a “legbiztonságosabb” színválasztás. Lehet, hogy már észrevetted? Tulajdonképpen a színkör az alapja a fenti rongyszőnyeg színsorának is.

f7133d27c2f6e4b6af1a1c4cb803c7d6

2. Válasszunk kiegészítő színeket is.

Hogy kissé dinamikusabbá tegyük a színkombinációnkat, ne álljunk meg három egymás mellett álló árnyalatnál (például itt alább: barackvirág, sárga és sárgászöld), hanem adjunk hozzá egy pici komplementer színt is, a színkör ellenkező oldaláról (ezt a kétféle lilát). Hogy hatásuk ütős legyen, ezeket csak kis felületeken használjuk.

5fc3c3909bff6c653b824a03cbbf8e31

3. Válasszunk háromszögben.

Ha már elég biztosak vagyunk magunkban, akkor jöhet az, amikor úgy választunk három színt a színkörről, hogy egy szabályos egyenlő oldalú háromszöget kapjunk, vagyis a színek egyenlő távolságban legyenek egymástól. Például ezeket, itt alább.

f8f6ff1a47b05deacc745036f4f09891

.

+ 1 tipp.

És végül,de nem utolsó sorban, itt van egy olyan összeállítás, ami mindenkinek hasznára válhat. Akár kötni-horgolni, akár ruhatárat vagy lakást felújítani készül. Egymás mellé ügyesen össze van válogatva 5 színes gomolya, különböző hangulatokat sugallva és  inspiráló fantázianévvel ellátva. Rengeteg a lehetőség, itt most aztán lehet választani!

Hogy hogyan működik? Kiválasztod azt az egy-két színt egy összeállításból, ami Neked tetszik vagy már adott, és automatikusan megkapod hozzá a többi 3-4 színt, amivel ezek jól kiegészülnek. Ugye milyen egyszerű?!

Az utóbbi időben egyre többen fordulnak hozzám színválasztási tanácsért. Szívesen segítettem és segítek ezután is mindenkinek. És természetesen INGYEN! Jó tudni róla :-) .  Ha Te is szeretnél egy-két tanácsot, ötletet vagy elbizonytalanodsz és csak megerősítésre van  szükséged, bátran  keress meg, írj üzenetet e-mailben a hobbyturmix@yahoo.com címre vagy a Facebook oldalra. … és megbeszéljük :-) .

.

ed7a8856da697876682eccbaffb15a28

Fotók forrása: itt.

Tetszett az összeállítás? Ha igen, nyomd meg a Tetszik gombot. Szeretnéd barátaiddal is megosztani? Nyomd meg az   f   gombot, itt a jegyzet alatt. Véleményedet, ötleteidet vagy fotóidat oszd meg velünk itt a jegyzet végén, a Szólj hozzá keretben vagy e-mailben a hobbyturmix@yahoo.com címen.

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról,akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon! Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.

ÚJ!  Feliratkozhatsz a hírlevélre, hogy ne maradj le semmiről, ami számodra fontos – itt, a lap jobb oldalán, a szavazás és a rádió alatt levő, harmadik dobozban.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate