3D párnahuzat
nov
14
2012

3D párnahuzat

Újdonsággal jelentkezem ma a kézimunka (de nem a kötés-horgolás) témakörében. Ma varrunk. Méghozzá kreatívan!

3D, mert 3 dimenzióban, a koordináta rendszer mindhárom irányába alkotunk. A végeredmény egy párnahuzat lesz, ami nem csak síkban, hanem térben is hatásos. Jó, mert könnyen és gyorsan elkészíthető saját kezűleg és ugyanakkor egy kreatív, szép és megható ajándék lehetne szeretteink számára.

Bármilyen színösszeállításban elkészíthető, ezzel stílust és hangulatot kölcsönözve a szobának. Egy egyszerű párnahuzat esetében is jó, ha figyelsz a színválasztásra. Erről többször is olvashattál már a Hobby Turmixon ;-)  Például itt a színelméletről, itt a színválasztásról és  itt a lakásdekorálásról.

Hozzávalók: színes vászon és egyszínű polár anyag (méteráru boltokban találsz, de akár egy használt polár dzseki hátrészét is felvághatod erre a célra, ha jó állapotban van),  kartonlap, jól vágó olló, pohár, filctoll és ceruza, és természetesen, jó ha van egy varrógép. De kézzel is felvarrhatók a rózsa szirmai és akkor a célnak megfelel akár egy már létező párnahuzat is. Amint az látható, a nagy szirmok kerülnek alól több sorban, a kisebbek felül. Az utolsókat pedig kissé összehúzva kell felvarrnod. A fotókon látható méretek hüvelykben (inch) vannak kifejezve. 1 hüvelyk = 2,54 cm.

Amennyiben szeretnéd, hogy máskor is legyenek ilyen és ehhez hasonló ötleteket a Hobby Turmixon, akkor kérlek jelezd itt a lap alján a Szólj hozzá rovatban vagy a Facebook oldalon vagy emailon a hobbyturmix@yahoo.com-on. Köszönöm.

 

497367384383468dc2a6f4d473b45abd

A fotók forrása: mindenikre rákattintva külön-külön. A második kattintás után részletes leírást is találhatsz.

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról, értesülni szeretnél a legfrissebb jegyzetekről, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

5 hozzászólás a(z) “3D párnahuzat” bejegyzéshez

 1. Szuper jo otlet ! Legkozelebb el is fogom kesziteni!

 2. Szasz istvan szerint:

  No ez nekem egy kicsit magas ugyhogy hagyom a hölgyeket ezt megvalositani:))

 3. Szepesi Imola szerint:

  A türelem rózsát terem :-)

 4. szia azt szeretném megkérdezni, hogy az alap huzatra mekkora kört rajzoltál aminek a mentén varrtad fel a rózsa szirmokat??? Várom válaszod!!!

  • Hobby Turmix szerint:

   Szia! Egy normál 40×40 cm-es párnahuzaton 30 cm átmérőjű körrel dolgozhatsz. Próbából, előre elhelyezheted a szirmokat és aszerint is szabhatod őket (többet vagy kevesebbet mint a megadott 20+30 darab). Kívánok jó munkát és jó szórakozást!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate