7 népszerű szín és annak hatása
máj
29
2012

7 népszerű szín és annak hatása

A színek hangulatot keltenek. Ez igaz úgy a ruházatra mint a lakberendezésre, amint az már az előző jegyzetből is kiderült. Otthonunkat úgy kell alakítsuk, hogy benne jól érezzük magunkat és kipihenhessük magunkat. Ebben nagy segítség lehet a színek helyes kiválasztása és kombinálása. Akkor most arról legyen szó, hogy mik azok az alapelvek amelyek tudatában magabiztosan és jól fogod kiválasztani lakásod színeit. 

Mint annyi más dolog az életben, az is tőled függ, hogy mennyire érzed jól magad a lakásodban. A sok különböző szín és színcsoport különböző érzelmeket kelt. Ezért van az, hogy most a “színhatás” a téma. Ha ezeket a hatásokat figyelembe veszed, nem érhet meglepetés.

1. A rózsaszín és ciklámen árnyalatai vidám, élénk, pozitív és nőcis hangulatot keltetnek.

 

2. A vörös árnyalatai szenvedélyesek, merészek, intimek és némelyek azt állítják, hogy még vigasztalóak is.

 

3. A narancs árnyalatai  meleg, barátságos hangulatot árasztanak és a kreativitást ösztönzik.

 

4. A sárgák a napsütést idézik, szívélyes hangulatot keltve és az agyműködést  is serkentik.

 

5. A zöld árnyalatok a természetre emlékeztetnek, békességet idéznek, megnyugtató, felfrissítő hatással. Egyensúlyi állapotot keltenek.

 

6. A kék árnyalatai az eget és vizet idézik, nyugodt, meditatív hangulatot és tiszta gondolkodást eredményezve.

7. A lila hűvös árnyalatai lehűtenek és spiritualitásra ösztönöznek. A meleg (vöröses) lila árnyalatok szexisek és serkentően hatnak.

A falak színének kiválasztása nem könnyű feladat. Jó, ha van egy elképzelésed arról, hogy milyen legyen a szoba hangulata. A fentieket útmutatónak használhatod. A festékboltok nagy részében most már van színkeverőgép, aminek a segítségével több ezer színt és színárnyalatot képesek helyben elkészíteni ráadásul különböző minőségű, fényű illetve textúrájú festékekből. Tehát nem kell a színek keverésével illetve megismétlésével bíbelődjél.

d9d7dfd06a9e074dd821da8e35d8afa5

 

Kérj kölcsön színkártyát a boltban, otthon találtasd a kiválasztott színt azokkal a berendezési tárgyakkal, kiegészítőkkel, textíliákkal amelyek már megvannak és használni szeretnéd őket továbbra is. Jó ötlet, ha kisebb mennyiségekben mintákat készíttetsz és azokat kipróbálod a falon. Árnyalatnyi különbségek drámai hatást eredményezhetnek. Nagyon fontos, hogy megfigyeld a kiválasztott színkombináció hatását a különböző fényviszonyok között. Természetes fénynél és mesterséges fénynél. A színárnyalat annyira megváltozik a fény függvényében, hogy hihetetlen. Sőt, mivel a Nap állása különböző télen illetve nyáron, a napsugarak is különböző hangulatot kölcsönözhetnek ugyanannak a szobának az évszaktól függően. De az egymás mellett levő különböző színű tárgyak is befolyásolják a színek árnyalatait. És ezt is vedd figyelembe !

721b4285f565a1c5bd3fd71dbd464f0c

A fotók forrása a Pinterest, a Margburg és Erismann tapétagyárak.

Mikor megtervezel egy új szobát, valószínűleg mindent végiggondolsz. A bútor stílusától kezdve a szoba hangulatáig. A fal színe és fénye vagy a tapéta színe és mintája az apró kiegészítők (párnák, dísztárgyak, képek, festmények), a parketta illetve szőnyeg színe és anyaga, a függönyök és sötétítők színe és anyaga … a fényviszonyokat figyelembe véve, együtt, végül is azt a hangulatot fogják sugározni, amit Te megálmodtál.

 

Amennyiben tetszik a Hobby Turmix honlap és további fotók, minták, ötletek érdekelnek témáinkkal kapcsolatban, látogass el a facebook oldalra is és lájkold, hogy naprakész legyél az összes információval. Megteheted itt és most is, a jobboldalt levő facebook keretben. Ha tetszik, Like !

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate