A hamis creme brulee-m
jún
30
2013

A hamis Creme brulee-m

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imádjuk a Creme brulee-t! De nagyon ritkán készítünk, mert nem talál a “diétánkba” … Na, de a tegnap sikerült valami hasonlót kreálni, abszolút könnyű, egészséges és meglepően egyszerű összetevőkből.

Hozzávalók (4-5 személy részére): 0,5 kg tehéntúró, 2-3 deci tej, 2 kanál hideg tejjel kikeverhető vaníliakrém (vagy étkezési keményítő plusz 1 rúd vanília), 2 kanál vaníliás porcukor (elhagyható) és 4-5 kanál barna cukor. És ne feledkezzünk meg a szakácsfáklyáról! Nélküle mit sem ér az egész.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az alapanyagokat (Kivéve a barna cukrot) jól összekeverjük. Mikor krémszerű lesz a masszánk tálkákba adagoljuk. Végül megszórjuk a barna cukorral. Ezután a szakácsfáklyával karamellizáljuk a cukrot. Mi úgy szeretjük, ha jól látható a karamell, ezért elég bőségesen jut rá a cukorból  ;-) .

Pik-pakk, gyorsan és mindenféle bonyodalom nélkül elkészül ez a “creme brulee”, és még a sütőt sem kell felmelegíteni hozzá, aminek bevallom őszintén, ilyenkor nyáron különösen örvendek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotók: Hobby Turmix.

Tetszett a mai ajánlat? Ha igen, nyomd meg a Tetszik gombot. Szeretnéd barátaiddal is megosztani? Nyomd meg az   f   gombot, itt a jegyzet alatt. Véleményedet, ötleteidet oszd meg velünk itt az oldal alján, a Szólj hozzá keretben vagy e-mailben a hobbyturmix@yahoo.com címen.

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon! Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.

ÚJ! Feliratkozhatsz a hírlevélre, hogy ne maradj le semmiről, ami számodra fontos – itt, a lap jobb oldalán, a szavazás és a rádió alatt levő, harmadik dobozban.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate