A levendulamezők • Hobby Turmix
júl
23
2012

A levendulamezők

A levendulamezőket becserkészni nem egyszerű feladat. A természet “akadályokat görget” eléd. Folyamatosan különleges, máshoz nem hasonlítható látványosságok vonják el figyelmed a lényegről, a levenduláról. Lehetsz céltudatos, szinte a megszállottság határáig, minden hiába. A gyönyörű táj, a tarka virágmezők, az elhagyott romok, a chateau-k és a szőlőbirtokok, a bájos középkori falvacskák, a hegyek, a sziklák, a Verdon-szurdok, a különleges növényzet, a gyógynövényültetvények, napraforgó- és kaporültetvények … egymást váltva vonják magukra figyelmed. Hacsak nem Haute Provence több tucatnyi kempingjének valamelyikében verted föl sátradat, könyvet lehetne írni az útról, ami arrafelé vezet. Bármelyik irányból is érkeznél. (Az igazság az, hogy sok könyv jelent már meg erről a fantasztikus vidékről.) Tehát, ha a levenduláknak szeretnéd szentelni a vakációdat, akkor a legpraktikusabb megoldás letáborozni egy közeli kempingben. 

A levendulákról készült fotóink egy részét összegyűjtöttem. 2o12 június közepén készültek, Haute (Magas) Provence fennsíkjain Valensole környékén. Akkor kb. egy hónap még hátra volt az aratásig. Tehát, volt még idő a teljes kifejlődésükig, de nekünk már így is  nagyon ígéretesnek tűntek.

Ezen a köves-agyagos talajon nem sok haszonnövény él meg . És ráadásul olyan, ami a turisták tömegét vonzaná minden évben, a levendulán kívül valószínűleg nem létezik. Ezért, a helyiek méltóképpen megünneplik a levendulát. Július és augusztus hónapokban folyamatosan van valahol a vidéken levenduláról elnevezett fesztivál vagy vásár. A látvány, az illat, a hangulat, a gasztronómiai meglepetések, mind-mind emlékezetesek maradnak mindenki számára, aki arra látogat. Olyan élmény, ami egy életre szól.

… és most valamiért a honlap mottója is eszembe jutott: színek, ízek, illatok és kellemes pillanatok… Ezek azok az apróságok, amiktől szebb és jobb lesz életünk. Tehát, … mindent bele!

Ha többet szeretnél megtudni Provence-ról, a személyes tapasztalataimról, írj üzenetet itt a honlapon vagy emailben a hobbyturmix@yahoo.com -ra. Ha már vannak Provence-i élményeid és szívesen megosztanád velünk, akkor csak egyet tehetsz. Azt, hogy írsz! Köszönjük!

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

2 hozzászólás a(z) “A levendulamezők” bejegyzéshez

 1. Szasz Istvan szerint:

  Gyonyoru szep!!!!!!!!!!! A fotosok meg ahogy igy elnezem kulon tehetsegek!!!!!!!!!!! Eddig nem nagyon vagyodtam Franciaorszagot “felfedezni” Most mar igen Koszi Hobby Turmix!!!!!!!!:)

  • Hobbyturmix szerint:

   Maradjunk abban, hogy a fotósok minden tőlük telhetőt beleadtak … :-)
   Franciaország sok kellemes meglepetést tartogat, kár hogy olyan nagyon távol van tőlünk…
   De az említett kempinges megoldás sok szempontból tényleg nagyon jó mert előre lefoglalhatod, kiválaszthatod a neked megfelelő teljesen berendezett házikót például … általában családbarátok, gyerekprogramokkal, kisállatot is befogadnak, strandolási lehetőségekkel, medencékkel, tó vagy folyópartján … Sátorozási és lakókocsis lehetőségek is vannak természetesen. Érdemes utánanézni az interneten.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate