Az első falrajzverseny • Hobby Turmix
jún
6
2012

Az első falrajzverseny

 

Egy jól sikerült nap után hullafáradtan küldjük egymást haza. De nem indulunk. Még mondunk, mondunk, be nem áll a szánk. Tele vagyunk élményekkel. Mindenkinek más története van. Mindenki mástól van ledöbbenve. És nagyon fáradtak vagyunk már … Ha nem az események és a kemény betonon való szaladgálás, akkor a kánikula szívta ki a maradék energiánkat. De ha még az sem, akkor a stressz az biztosan.

 

Induláskor tele voltunk bizonytalansággal. Az első,hogy lesznek-e elegen ? Mikor már kezdtek nem férni az autók az utcán és az udvaron, akkor az volt a kérdés lesz-e elég hely a parkoláshoz ?

De mi az elég ? Senki nem tudta erre a kérdésre a választ … Mondjuk az elég annyi mint amennyien a múlt hétfőn lettek volna, amikor le kellet fújnunk rossz idő miatt az egészet. Aztán megegyezünk,hogy valószínűleg lettek annyian,talán még többen is.

Regisztráció.

A következő kétely szintén az időjárással függött össze : 3O fok Celsius, verőfényes napsütés, árnyék alig. A gyerekek meg érkeztek  szinte folyamatosan fél négy és fél öt között és sapka  …   hát az alig egynéhányon. Egy megoldás maradt : elő a vésztartalékot és minden sapkátlan gyereket “megsapkázni”. Jaj, nagyon aranyosak voltak a kis szürke egyensapkás emberpalánták !

Falfoglalás … a magyar nyelv roppant szellemes tud lenni. Így tanultunk meg egy új kifejezést a gyerekektől. Hiába bizonygattuk, hogy a falak egyformák. Nem, ők falat foglaltak, aztán meg őrízték azt. Hát nem édesek ? Biztosan tudák, hogy nem futnak el sehova sem azok a falak … vagy mégsem ?

Falfoglalás

Aztán kaptak festéket és kesztyűket és ecseteket és egy-egy veder tiszta vizet és utasításokat a tanító néniktől és szülőktől. Az utolsókat, mert a verseny elstartolt. Na igen, de akkor derült ki, hogy nem jutott mindenkinek ecset, festék, sőt még tiszta víz sem. És akkor futáááááás … és megoldottuk !

 

 

 

Onnantól mind a 32 csapat belehúzott.  A gyerekek akkora lelkesedéssel ugrottak neki a falaknak, hogy csuda. Szó szerint és képletesen. Minden lehetőséget kihasználtak, akár létrát is improvizáltak, hogy a helyzet magaslatán lehessenek. Volt aki rajzzal kezdte, volt aki alapfestéssel mert nem tetszett a mi előre elkészített fehér falunk. Fantasztikusak voltak a művész csemeték. Beleadtak mindent, apait-anyait és még azt is amit a tanító nénivel előre megterveztek. 

Azt a hangzavart, színkavalkádot, lelkesedést … sajnálom, hogy nem adhatom át élethűen, úgy ahogyan azt mi átéltük. Valószínűleg, aki gyerekekkel foglalkozik nap mint nap, annak ez nem olyan különleges mint nekünk. Mi is neveltünk egy-két-három gyereket vagy esetleg népes családból származunk egy páran közülünk, de ilyent még nem tapasztaltunk !

 

Hogy a rajzok milyenek lettek ? Egyik jobb mint a másik ! Volt koncepció, tehetséges kivitelezés, színérzék és kreatívitás. Szóval minden. A zsűrinek nagyon nehéz volt dönteni. Végűl, a tervezett négy díj helyett kialkudott hatot. Így is … sokan érdemeltek volna még díjakat ! Sebaj, legközelebb !  … ennél a megállapításnál összenéztünk, mi, akik hetek óta terveztünk, szerveztünk, rendeztünk és kiviteleztünk – és bólintottunk, igen ennek így kell lennie ! Ennek folytatódnia kell ! Mindannyiunknak szükségünk van ilyen élményekre, amlyek kiszínezik a szürke hétköznapokat. Köszönjük Nektek gyerekek !

  A képen a zsűri elnöke Ábrahám Jakab képzőművész és a Decorator kft. igazgatója Tódor Andor.

Végül a statisztikai adatok : 147 regisztrált versenyző, összesen több mint 3OO résztvevő, 5 brassói illetve négyfalusi iskola, összesen 26 díjazott versenyző.

Szponzor : Decorator kft.  

Média partner : Brassói Lapok és Lurkó.

Szervező és ötletgazda : Hobby Turmix.

 

Akciónkról részletes beszámoló fog megjelenni a Brassói Lapok következő számában illetve június 17-én 19 óra 30 perctől a Határok nélkül című adásban elhangzik majd egy összeállítás a Magyar Radió Kossuth adóján.

 

A fotók forrása : Decorator kft, Hobby Turmix.

 

 

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

6 hozzászólás a(z) “Az első falrajzverseny” bejegyzéshez

 1. Szasz Istvan szerint:

  Huh de nagyon vagany lehetett A gyermekek mindig aranyosak tudnak lenni a fotok elethuek sokatmondoak s en csak gratulalni tudok ujbol es ujbol!!!!!!!!!!! Ja s egy kicsit irigykedem de ennyi gondolom belefer!!!!!!!!!!! Tovabbi sok sikert ezt folytatni kell NE ADJATOK FEL!!!! :) ))))))))

 2. Sólyom Melinda szerint:

  Sok munka=siker, ami gyerekzsivajban, nevetésben, lelkesedésben mérhető volt ezen a napon, biztos vagyok benne. Csak GRATULÁLNI tudok a jó ötlethez és a megvalósításhoz.is.Bár én is ott lehettem volna…:)

 3. Erika szerint:

  Nagyon orvendek hogy resztvevoje lehettem a szervezesben is es az ottletben is. Szuper elmeny volt, ugy a gyerekeknek mint nekunk is! Barmilyen faradtak vagyunk mikor ennyi gyerek van tolunk csak feltolteni tudnak az energiajukkal, jokedvukkel :) Remelem hogy ebbol egy hagyomany lesz :)

  • Hobbyturmix szerint:

   Egy szép nap volt a hétfői. Életreszóló élmény. Bízom benne, hogy még sok ilyen és ehhez hasonló eseményt fogunk megvalósítani.
   Még egyszer megköszönöm a szervező illetve kivitelező csapatunknak a lelkesedést, a pozitív hozzáállást, a munkát és nem utolsó sorban a kreatív ötleteket !

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate