Banános palacsinta • Hobby Turmix
jan
22
2013

Banános palacsinta

Banános palacsintaBanános palacsinta, amit Noémi, a Hobby Turmix fészbúk oldalán, banán-rántottának nevezett … és mennyire igaza volt :-)

Hozzávalók: 1 érett banán, 2 tojás, egy csipetnyi só és egy kiskanál olaj a serpenyő megkenéséhez.

Az alapanyagokat botmixerrel szecskázzuk és összekeverjük. A palacsintasütőt felforrósítjuk és a palacsintához hasonlóan, korongokat sütünk, lassú tűzön, mert könnyen odakozmál. Meghintve egy kis fahéjjal, reggelire, uzsonnára vagy desszertnek is kiváló.

És, ami különleges volt ebben a banános palacsintában: végre felavathattam a karácsonyra kapott öntöttvas serpenyőmet. Igaz, a lenti fotón úgy néz ki, mintha már régi, kiégetett jószág lenne, de nem. Abszolút új! Érdekessége, hogy az első használat előtt jól meg kellett olajozni kívül-belül, jobbról-balról, alul-felül és 200 °C -ra állított sütőbe helyezni  két órára. A használati utasítás szerint majd, kb évente meg kell ismételnem a ceremóniát. És ennek a műveletnek köszönhetően (állítólag) többet soha nem kell olajozni ezt a serpenyőt. Hát, … meglátjuk, erről majd még tájékoztatlak a jövőben :-)

 

Banános palacsinta

Banános palacsinta

Banános palacsinta

Banános palacsinta

Banános palacsinta

Banános palacsinta

Banános palacsinta

Banános palacsinta

Fotók: Hobby Turmix.

Tetszett az összeállítás? Nyomd meg a Tetszik gombot. Szeretnéd barátaiddal is megosztani? Nyomd meg az   gombot, itt a jegyzet alatt. Véleményedet, ötleteidet oszd meg velünk itt az oldal alján, a Szólj hozzá keretben vagy emailben a hobbyturmix@yahoo.com címen.

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról, ha értesülni szeretnél a legfrissebb jegyzetekről, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate