Cseresznyés torta • Hobby Turmix
jún
11
2015

Cseresznyés torta

Megérett a cseresznye! Hát akkor ez a gyümölcs legyen a mai tortánkon. ;-)

Alaplap: 100 gramm datolyát összeturmixolunk 15 gramm kókuszreszelékkel, 1 kanálka kakaóporral, 15 gramm kókuszolajjal és 100 gramm mandulával.

Krém: 400 gramm kesudiót 8 óra hosszat áztatunk. Majd a vizet leszűrjük. A kesudiót összeturmixoljuk 350 gramm vízzel, 4 kanál mézzel, csipetnyi sóval és 100 gramm kókuszolajjal/ kakaóvajjal. Az elkészült krémet három részre osztjuk: 2/5-d, 2/5-d és 1/5-d arányban. A kevesebb mennyiségbe belekeverünk 2 kanálka kakaóport. Az első 2/5-d rész krémbe egy kis eredeti vaníliaport keverünk. A második 2/5-d részbe pedig 100 gramm cseresznyét turmixolunk.

Rétegezés: az alaplapot belenyomkodjuk egy 20 cm-es átmérőjű kerek, szétnyitható tortaformába. Rátesszük az első réteget és a cseresznyés krémet, majd betesszük 1 órára a mélyhűtőbe. Ezután következik a kakaós krém, majd újra fagyasztóba helyezzük 1 órára. Az utolsó, vaníliás részbe egész cseresznyéket szórunk és ismét visszahelyezzük a fagyasztóba. Miután megfagyott a vaníliás rész is, a tortát lehet díszíteni. A díszítéshez folyékony csokoládét használunk, amelyet ily módon készítünk el: 40 ml gőz felett megolvasztott kókuszolajat összekeverünk 1-2 kanálka kakaóporral és egy kiskanálnyi mézzel. A csokoládéra tehetünk még cseresznyét, kókuszreszeléket és banánkarikákat is. Tálalás előtt a tortát szobahőmérsékleten tartjuk egy – másfél órára, miközben díszítjük. Jó étvágyat hozzá!

Pusszancs a a lelketekre, Ildikó.

.

1k

.

2k

.

3k

.

4k

.5k

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate