Első foltvarró táborom - Melinda beszámolója
júl
30
2013

Első foltvarró táborom – Melinda beszámolója

Illúziók_50 (Copy)

Sólyom Melinda lakberendező, volt már a vendégünk itt a Hobby Turmixon. Nemrég ért haza az első foltvarró táborából. Ma erről számol be nekünk:

“Első foltvarró táborom – és remélhetőleg nem az utolsó. Most már értem miért várják ezeket a napokat a foltvarrók…

Nehezen találtuk meg a Márton tábort, a GPS-nek „köszönhetően”,legalább örültünk a célba érésnek. 40 nő cuccolt le varrógépekkel, dobozokkal, táskákkal, vasalódeszkákkal, vasalókkal és számtalan fontos hozzávalóval.  A szobák elfogadhatóak voltak,mint kiderült a kaja sem volt rossz, na de kit érdekeltek ezek a „mellékes”dolgok. Amikor harmadik napon jutott időm arra, hogy kicsit kimenjek a Dunapartra, dacolva a szúnyoginvázióval azért, hogy leküzdjem a rám törő álmosságot. Osztoztunk ifjú sportolókkal a konyhán. Gondolom mi is okoztunk meglepetést ezeknek a 13-15 éves gyerekeknek, hiszen folyamatosan csodálkoztak azon, mi a jó abban, hogy 40 nő reggeltől estig nyomja a varrógép pedálját egy alagsori szobában 4 és fél napon keresztül?

És igen, csuda jó volt. Nem lehet  sem szavakkal, sem fényképekkel megmutatni azt a lelkesedést, szorgalmat,kíváncsiságot az újonnan tanultak iránt, az egymásra odafigyelést ami ezekre a nőkre volt jellemző. Sokan ismerték egymást, évek óta jártak már táborokba, közös varrásokra. Jöttek Debrecenből, Gyuláról, Békéscsabáról, Kecskemétről nem csak Budapestről. Anyukák, nagymamák, dolgozó nők, nyugdíjasok, jó vegyes társaság.

Szorgalmasan 1_50 (Copy)

Már az első nap nekiálltunk tanulni, technikát ötvözve használati tárggyal(hátizsák), mint minden nap. Volt egy téma, az ügyesebbek aznap be is fejezték, akik nem, azok másnap dolgoztak rajta, közben este mindig tanultunk valami „apróságot”, kis „vacakolást”, amit a táborvezetőink találtak ki, meglepetésként. Kis hajócsipke (tatting), tűnemezelés, ”bármitartóka”, izgalmasabbnál izgalmasabb kézzel készíthető tudnivaló. De jöttek külsős tanítók is, Tilda baba varrásához, egy bonyolultabb patchwork sablonos munkához, de a szervezőinktől is tanulhattunk, nemcsak táskavarrást, hanem egy fantasztikus „hullámos illúziót”. És mindenki varrt ezerrel, csak enni jártunk ki, meg a fák alá levegőzni, kicsit pihenni…az ügyes kereskedőktől vasárnap du. vásárolni eszközöket, ferde pántokat, táskakellékeket, tűket, anyagokat, körkéseket, pw. vonalzókat, stb…

Zsóka és az én asztalom_50 (Copy)

Egymástól is tanultunk folyamatosan, másoltunk szabásmintákat, varrtunk nesszeszereket, méhecskéket unokáknak, cicákat hajtogattunk, vasaltunk táska előlapot, mindenki pörgött, csacsogott, zakatolt a varrógéppel és folyamatosan kávéért epekedtünk (aminek az utánpótlása rendesen meg volt szervezve). Az ebédek alatt meg barátságok köttettek, egymás hozott kajáját kóstolgattuk, recepteket szereztünk, na meg jó szemorvos telefonszámot, tippet, hogy mivel lehet kivenni a rozsdafoltot az anyagból, stb. Információ-dömping egy ilyen tábor a férjeknek, barátoknak jó lett volna ezt látni. Lehet el is menekültek volna a hangzavar miatt. Mi meg ezt bírtuk, negyedik napra kicsit lelassultunk, bár a szervezőink voltak a legrutinosabbak, hiszen számtalan apróságra figyelni kellett, hogy mindenki elégedett legyen. A végén volt egy kis közvélemény-kutatás, hiszen ez a helyszín az első volt a megszűnt karcagi tábor után, de nekem tetszett, az meg az én bajom, hogy hegyvidéki lány lévén nem bírom nagyon a meleget…

Hátizsákok_50 (Copy)

Szép, élményekben gazdag volt ez a tábor, sokat tanultam, teljesen feldobott. Tapasztalatot is szereztem, hogy mi mindent kell vinni (az én csomagom volt a legkisebb, ami már csodaszámba megy, ha azt nézem, hogy mi mindent tudok bepakolni a csomagtartónkba egy nyaralás alkalmával), mibe kell öltözni a varróterembe, esetleg otthon jobban felkészülni, előre elkészíteni dolgokat, hiszen időben megkapjuk a hozzávalók listáját.

Tilda 2_50 (Copy)

Ha a férfiaknak is lennének ilyen táborok (most konkrétan makett építőre gondolok), nemcsak nőknek, akkor ismét gyermeki lelkesedéssel tudnánk alkotni, elszakadni a hétköznapoktól. Mi, felnőttek is.

Ezért jó foltvarró táborba menni, ezért is…És hódolhatok egy szép hobbinak.

2013. július 22.”

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate