Én és a Kobo • Hobby Turmix
okt
8
2012

Én és a Kobo

A lányom nemrég arról számolt be, hogy élete eddigi legizgalmasabb beszédét hallotta-látta élőben. A szónok Alan Mulally volt, a Ford Motor Company vezérigazgatója, aki azt mesélte el, hogy hogyan mentette meg az egyik legpatinásabb amerikai autógyártót a biztos csődtől. A történetről könyv is készült, Bryce G. Hofmann írta American Icon címmel. Annyira izgalmasnak tűnt, hogy elhatároztam: megveszem, és azonnal elolvasom.  Igaz, tudomásom szerint csak angol nyelven kapható még de ez nem akadály, emlékeztek, az előző jegyzetemben elmeséltem, hogy megtanultam angolul, és ez most is jól jött  ;-)

A könyv beszerzése nem okozott gondot, hisz itt a Kobo a gépemben. Furcsa kis program ez, már minden mobil szerkentyűmre föltelepítettem (notebook, netbook, táblagép, okostelefon…) A Kobo a virtuális könyvtáram: http://www.kobobooks.com/  És az e-könyvesboltom is. És a jegyzetfüzetem is, amelybe az épp olvasott e-könyvről írok bele mindenféléket. És ha már e-könyvek, nem tudom, hogy ki mennyire szereti őket, de én sok évvel ezelőtt láttam az elsőt és a Kindle-t is, és bizony egyik sem tetszett. Imádom a papírra nyomtatott könyvek anyagszerűségét, a papír tapintását, a borító színét és formáját vagy akár a könyv illatát.

 

És mégis, Kobo :-) Mindössze két év alatt megszoktam és megkedveltem. Igaz, nincs meg a papír lapozgatásának élménye de cserébe nincs meg a papír súlya sem. Ez nagyon jó. Képzeljétek el, 150   könyv van a polcomon, és ez mind elfér a zsebemben, a telefonomban. Hát nem fantasztikus? A Kobo másik szenzációs tulajdonsága az, hogy ha elkezdek olvasni egy e-könyvet mondjuk a laptopomon, és később csak telefonon tudom folytatni, a könyv ugyanott nyílik ki a telefon képernyőjén, ahol a kompjúteren abbahagytam! Továbbá a virtuális könyvtáram minden kötete megtalálható mindannyi készülékemben…

A Kobo egyik legérdekesebb képessége az, hogy „gondolatolvasó”. A beszerzett könyveim alapján „kitalálja”, hogy mi az ami tetszik nekem és „tudja”hogy mi az érdeklődési köröm. Ez alapján ajánlásokat fogalmaz meg arra, hogy még milyen további köteteket illene beszereznem :-) Szerencsére nem kell rögtön előkapni a pénztárcát, előbb elolvasható egy rövid összefoglaló („synopsis”), sőt letölthető a virtuális könyvespolcomra egy rövid (ingyen olvasható) részlet is. Ily módon belekóstolhatok a könyvbe, eldönthetem, hogy tetszik-e a stílusa, érthető-e és egyáltalán az-e amit keresek.

És ez még mindig nem minden! A (még) meg nem vásárolt könyvek most már„pinelhetők”, kívánságlistába rendezhetők és megvásárlás, elolvasás után értékelhetők is. És ez  nagyon hasznos, hisz a választék óriási, szinte minden megtalálható a címlistában. Csak idő és valamennyi pénz kell hozzá. Meg elképzelés arról, hogy mit szeretnék. Van vagy húsz kötetem eladás-menedzsmentről, tíznél is több tárgyalástechnikáról, fényképezésről, photoshopról, internetről, helyekről, ahová el szeretnék jutni, kertápolásról, testbeszédről sőt, van egy kötetem arról is, hogy hogyan készítsünk okostelefon alkalmazásokat nem szakemberként  ;-)

Sokat tanultam a virtuális polcomon található kötetekből. A Kobót mindemellett mégsem a felsoroltak miatt találom izgalmasnak. Számomra a legeslegfőbb előnye az, hogy hozzáférést biztosít a LEGFRISSEBB (szak)irodalomhoz. Olyan műveket olvashatok el, szinte azonnal, amelyek mindössze néhány napja jelentek meg és a legújabb információkat hozzák, egy könyv alaposságával. Mint amilyen a jegyzetem elején említett Alan Mulally sikertörténet is, az American Icon.

Fényképek forrása: rákattintva külön-külön.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Andor

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate