Fekete-erdő torta • Hobby Turmix
ápr
9
2015

Fekete-erdő torta

Ezen a héten a klasszikus ízek egyikét varázsoljuk elő, nyers torta formájában.

Alaplap: 100 gramm őröl diót összeturmixolunk 100 gramm apróra vágott datolyával, 20 gramm gőz felett megolvasztott kókuszolajjal és 1 maréknyi kókuszreszelékkel. Gyurmaszerű masszát kapunk, amit belenyomkodunk egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformába.

Krém: 500 gramm kesudiót 8 óra hosszat vízben áztatunk. Majd a vizet leszűrjük. A kesudiót összeturmixoljuk 120 gramm gőz felett megolvasztott kókuszolajjal, 4-5 kanál mézzel, 450 ml vízzel és késhegynyi vaníliával. Végül a kapott krémet 5 egyenlő részre osztjuk.

Egy adag fehéret díszítésnek elteszünk a hűtőszekrénybe. Két adag krémbe pedig belekeverünk 1-2 kanál kakaóport, ízlés szerint. A megmaradt 2 rész fehér krémet és a 2 rész kakaós krémet, váltakozva ráöntjük az alaplapra. Az első rend fehér krémbe beleszórunk 2 maréknyi fagyott meggyet, majd egy órányira mélyhűtőbe tesszük. És ezt a lépést még három alkalommal megismételjük.

Mélyhűtőbe helyezve, a torta kb 5-6 óra alatt összefagy. Tálalás előtt 2-3 órával kivesszük a szobahőmérsékletre és fantáziánk szerint díszítjük.

Jó étvágyat hozzá! Pusszancs a lelketekre, Ildikó.

6k

1k

2k

3k

4k

5k

Szöveg és fotók: Máté Ildikó.

fekete erdő

Hozzászólások

A szerzőről: Ildikó Máté

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate