Bemutatkozó « Hobby Turmix

Bemutatkozó

2012 november 13.

Interjú a Székely Hírmondóban

Nagy öröm és megtiszteltetés ért a napokban. Újságinterjú alanya lettem! Először életemben! Az alábbi interjú a ma megjelent Székely Hírmondó hasábjain olvasható. Aki kérdez: Vetési Júlia. Aki válaszol: jómagam.

 

“Színes, harmonikus, kreatív és megnyugtató blogra (hobbyturmix.com) akadtam nemrég. Életre hívója és alkotója a brassói Tódor Nits Tünde, szakmája szerint építészmérnök. Szépségekről, a blogolásról és a mindennapi boldogságról az internetoldal szerzőjével beszélgettünk.

– A blogoláson kívül mivel foglalkozik, hogyan tölti napjait?

– Építészmérnöknek tanultam, de voltam rádiós műsorszerkesztő, ami jó tapasztalat és motiváció volt számomra. Tulajdonképpen itt ismertem meg önmagam, felfedeztem, hogy nekem mi tetszik és mi nem, mi az, amiben jó vagyok. Később a férjemmel közös vállalkozást indítottunk, de manapság az időm nagy részét főleg a blogírás tölti ki. Fokozatosan átadtam a kollégáknak a felelősségekből, otthon pedig lemondtam a tévézésről. Folyamatosan keresgélek az interneten, napi szinten írom a jegyzeteket, szerkesztem a facebook-oldalt, fotózom a témáimat és tanulom a szakmát. Információkat gyűjtök, konferenciákra, tanfolyamokra járok és olvasok. És ráadásul, mindezt még élvezem is, igaz, sok más egyébre már nem jut idő.

– Hogyan és miért indított blogot?

– A Hobby Turmix 2012 márciusában indult, és a személyes honlap kategóriájába tartozik. Elindítását több tényező egybeesése eredményezte. A lányom kirepült a családi fészekből, nagy űrt hagyva maga után, ugyanakkor aktív és kreatív ember vagyok, akiben rengeteg szakmai és élettapasztalat gyűlt fel, és aki szívesen változtat, illetve próbál ki új dolgokat. Ráadásul az utóbbi évek gazdasági helyzetére jellemző általános letargia is cselekvésre ösztönzött. Régóta éreztem, hogy tennem kell valamit, lehetőleg olyant, ami pozitív gondolatokat gerjeszt bennem és másokban is.

– Ilyen rovatcímek olvashatóak, hogy Konyhakert, Mindig tanulok, Lizi mesél, Relax és Színesen. Ezek közül melyik a kedvence?

– A Színesen volt az első, innen indult minden. Az évek alatt felgyűlt szakmai tapasztalatomat tükrözi, melyben szó esik dekorációról, barkácsolásról, kreatív ötletekről, festékről, lakkról, lazúrról és tapétáról. A Hobby Turmix-oldal mottója „Színek, ízek, illatok és kellemes pillanatok”: ugyanis imádok főzni, szeretem a kiskutyámat, és szeretek utaz­ni is. A legfrissebb rovatomat pedig a férjem találta ki, és ő is írja, aminek a Mindig tanulok nevet adta, és így lett a Hobby Turmix is egy családi vállalkozás. Melyik a kedvencem? Hát nem is tudom, lehet, hogy a Színesen, de mindenik közel áll szívemhez, nem mondanék le egyikről sem.

– A nő az otthon lelke, ő adja melegét, ő a fészekrakó, legalábbis ezt tartják. Milyen egyszerű praktikákat ajánl a hideg, az ősz beköszöntével arra, hogy meleg kuckóvá varázsolhassuk a lakást?

– Valóban igaz az, hogy a nő fészekrakó, az ő családösszetartó erejétől függ sok minden. Hála Istennek, nálunk még élnek a tradíciók, a szokások. Ezért itt, nekünk valamivel könnyebb a helyzetünk, mint nyugaton. De nagyon kell ragaszkodnunk ehhez, a rohanó életmód, a „fast food” életforma minket is megmérgez. Ha ideiglenes lakásról is van szó, akkor is jobb érzés hazamenni egy meleg, barátságos otthonba, mint egy „hotelszobába”. Ezzel a témával már többször foglalkoztunk a Hobby Turmixon. Játsszunk el a színekkel, a fényekkel, a textíliákkal, a dekorációkkal, de én még bevetnék olyan trükköket is, mint az illatok, dallamok, emlékek. És itt nem a szagosító pálcákra és a rapzenére gondolok, hanem sokkal egyszerűbbekre, mint a sült alma, a fahéjas almatea, a vaníliás kiflicske vagy a forralt bor illata, és mondjuk a Bojtorján régi dallamai… Ugye, máris valami régi emlék tört fel bennünk?

Vetési Júlia”

 

Szeretném megköszönni a kézdivásárhelyi Székely Hírmondó napilapnak, hogy a Hobby Turmixra, illetve rám esett választásuk. Kívánok az újságnak és munkatársainak sok sikert, sok olvasót és minden jót.

Az eredeti szöveg elolvasható a mai újságban és itt is: Székely Hímondó .  

 

2012 március 12.        

Sziasztok !

 

555666_312022682201951_1828943466_n-1 (Copy)Színek, ízek, illatok és kellemes pillanatok

Ez a Hobby Turmix.  

Így angolosan. Hogy mindenki, aki idetévedt értse – már elsőre.

Tehát, miről is szól ez a honlap?

…  a  Hobby Turmix egyenlő mindazzal, amivel  sokan szeretünk foglalkozni, szabadidőben vagy főmunkaidőben. Ez a lakásfelújítás – barkácsolás, anyagok – kivitelezés, lakberendezés – design, utazás – kirándulás vagy akár kutya – macsa vagy konyha – kert. Egy találkozóhely, ahol mindannyian inspirálódhatunk.

Ez a weboldal mindenki számára nyitva áll. Mert ugye mindenki szereti a hobbiját és ért is hozzá? Hát osszuk meg tapasztalatainkat egymással, és másokkal.

Ha kérdésed van vagy éppen válaszod, hozzá szeretnél szólni az aktuális témához vagy egy előzőhöz, akkor javasolom, hogy Rajta. Tedd meg!

Egyszerűen beírsz  a jegyzetek végén levő üzenő “keretbe” és máris itt vagy a turmixban!

És mindezt  folytatjuk a facebook-on is. Az Oldalaknál (Pages) találsz meg, szintén  Hobby Turmix  (személyes weboldal) címmel.

Szóval, együtt turmixolunk. Élményeket, véleményeket, tapasztalatokat. És minden hónapban jelentkezik egy újabb téma. Ebben is számítok Rád! A honlap minden oldalának jobb felső felén van egy szavazódoboz. Ott kiválaszthatod azt, ami Téged a legjobban érdekel a lehetséges változatok közül. Tehát, szavazz Te is, ha befolyásolni szeretnéd a következő hónapi topikot a Hobby Turmix weboldalon és  facebook oldalon.

Magamról. Tódor Nits Tünde vagyok, a tanult szakmám építészmérnök. Tanárként kezdtem a szakiskolában. Azóta sok mindent kipróbáltam már, de az utóbbi 18 évben csak egy cégnél. Jelenleg a bevonatokkal, színekkel, dekorációs anyagokkal foglalkozó cég eladási és kommunikációs vezetője vagyok. A munkám egyben a hobbim is. De szeretek utazni, megismerkedni új helyekkel és emberekkel. Egy másik hobbim a főzés. Igaz, soha nem voltam  a klasszikus értelemben vett háziasszony. Szintén hobbim (és ez a legújabb) a kiskutyám. Ő Lizi, egy aranyos kis máltai selyemkutya. Valamikor a gyereknevelés is az volt, de lányom már elmúlt 20, tehát erről szép lassan lemondtam. Máskülönben, egy “rém rendes” családom van. Nagyon sokszor álltak már mellettem és biztattak a bolondériáimban. Tudom, hogy az  évek folyamán rengeteget tanultam férjemtől illetve lányomtól, többek között több türelmet, több kitartást és a dolgokhoz való pozitív  hozzáállást. Ez a honlap erről is szól  .

Végül még annyit, hogy bátran szólj hozzá a weboldal bármely rovatában megjelent íráshoz. Jó lenne tudni, hogy mi a Te véleményed az olvasottakról. Ezer köszönet  érte!

A kiskutyám, Lizi.

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate