Füstölt kolbásszal töltött csirkemell • Hobby Turmix
feb
12
2013

Füstölt kolbásszal töltött csirkemell

003 (Copy)A füstölt kolbásszal töltött csirkemell egyik kedvencünkké lépett elő a tegnap. Annyira egyszerű volt elkészíteni, illetve annyira finomra sikeredett … és annyira jól nézett ki, hogy a vacsora végén öröm volt látni az asztal körül elhelyezkedő családtagok mosolygó képét.

Na, de hát nekem mekkora volt az örömöm, mikor letelepedtem a laptop elé és konstatáltam, hogy a fotók is tűrhetően sikerültek :-) . Még annak ellenére is, hogy félúton lemerült a fényképezőgépem. De, egykettőre megjött a segítség … és így, már összejöhet a jegyzet is a kolbásszal töltött csirkemellről!

Hozzávalók (2-4 személy részére): egy egész csirkemell, két darab kb. 18 centis füstölt kolbász (a szárazabb fajtából), fűszerek, 1-2 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma és fél deci olaj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk. Egy olyan késsel, amelynek jó hosszú és éles a pengéje, hosszában átszúrjuk a csirkemell mindkét oldalát. A keletkezett résbe belenyomjuk a kolbászt. Megfűszerezzük és az edénybe helyezzük. Igen, én ismét a már itt  bemutatott szuper kerámiaedényt használtam.  Hááát … egyre jobban tetszik :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kolbásszal töltött csirkemelleket körberakjuk a hagymával és fokhagymával és meglocsoljuk az olajjal. Az edényt lefedjük (jó az alufólia is) és előmelegített sütőbe toljuk. 180 °C -on, kb. 5O perc alatt készre sütjük.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

001 (Copy)

002 (Copy)

Tulajdonképpen zöld salátával tálaltam a képen levő finomságot, de a nagy igyekezetemben, azt viszont elfelejtettem lencsevégre kapni :-) . Sebaj, a lényeg itt van! És ez a fontos.

Hát akkor jó étvágyat kívánok a füstölt kolbásszal töltött csirkemellhez!

003 (Copy)

Fotók: Hobby Turmix.

Tetszett a mai ajánlat? Nyomd meg a Tetszik gombot. Szeretnéd barátaiddal is megosztani? Nyomd meg az   f   gombot, itt a jegyzet alatt. Véleményedet, ötleteidet oszd meg velünk itt az oldal alján, a Szólj hozzá keretben vagy e-mailben a hobbyturmix@yahoo.com címen.

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról, ha értesülni szeretnél a legfrissebb jegyzetekről, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate