Inkakávés csokitorta • Hobby Turmix
máj
28
2015

Inkakávés csokitorta

Egyik kedvenc íztársításom az inkakávé a csokival. Erről szól a mai recept. Alaplap: 100 gramm mazsolát összeturmixolunk 15 gramm kókuszreszelékkel, 20 gramm kakaómaggal, 1 kanálka kakaóporral, 1 kanálka szentjánoskenyérfa-porral és 15 gramm kókuszolajjal.

Krém: 400 gramm kesudiót  8 óra hosszat áztatunk. A vizet leszűrjük. A kesudiót összeturmixoljuk 350 gramm vízzel, 4 kanál mézzel, csipetnyi sóval és 100 gramm kókuszolajjal/ kakaóvajjal. A krémet elosztjuk két részre, 2/5 és 3/5 arányban. A kisebb mennyiségbe belekeverünk 2 kanálka kakaóport. A krém megmaradt részébe belekeverünk 10 ml inkakávét, illetve aki jobban szereti, 10 ml erősre főzött rendes kávét.

Rétegezés: az alaplapot belenyomkodjuk a 18 cm-es átmérőjű kerek, szétnyitható tortaformába. Rátesszük az első réteg inkakávés krémet és betesszük 1 órára a mélyhűtőbe. Ezt a folyamatot még háromszor megismételjük ily módon: csokikrém, inkakávés krém, csokikrém. Miután az utolsó csokikrém is megfagyott, kész a torta.

Tálalás előtt 2 órával a tortát kivesszük a mélyhűtőből és díszítjük. A megmaradt inkakávés krémbe belekeverünk 1 kanálnyi útimagfűvet és habzsák segítségével a tortát kidíszítjük. De használhatunk még kakaómag darabokat, kókuszreszeléket illetve folyékony csokoládét is. A csokoládét a következőképpen készítjük el : 20 ml gőz felett megolvasztott kókuszolajat összekeverünk 1 -2 kanál kakaóporral és egy kiskanálnyi mézzel.

Jó étvágyat hozzá!

Pusszancs a lelketekre, Ildikó.

1k

2k

3k

4k

5k

Szöveg és fotók: Máté Ildikó.

Hozzászólások

A szerzőről: Ildikó Máté

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate