Interjú a Nőileg hasábjain • Hobby Turmix
jún
17
2014

Interjú a Nőileg hasábjain

Aki megvásárolta már a székelyudvarhelyi Nőileg című folyóirat júniusi számát, az talán már rá is talált a tapétázásról szóló cikkre. Megtisztelő számomra, hogy engem kerestek meg ebben a témában és örvendek, hogy alkalmam volt válaszolni az újságíró kérdéseire. Ezúton köszönöm a lehetőséget a Nőileg szerkesztőségének!

noileg

Íme a szóban forgó cikk teljes terjedelmében:

“Manapság igencsak divatosak a sokoldalúan felhasználható tapéták. Hogy lakásunk ízléses és hangulatos legyen, nem árt pár szaktanácsot figyelembe vennünk. A brassói Tódor Nits Tündét a Hobbi Turmix internetes oldal éltetőjét a tapétázás rejtelmeiről faggattuk.

-Vetési Júlia-
Tapétázzuk ki élet(ter)ünket!

 

-Melyek a most divatosabb típusok, minták?
Divat a metál, a fémes, csillogóan modern színek használata, a térhatású minták (3D) a haladás és megújulás jegyében. De ugyanolyan divat a retró, a vintage, a tompított és szerény színek illetve az ezekből elkészíthető kombinációk egyvelege. Idén jellemző a színtrendre is ez a dualizmus, a kétfelé szakadtság. Az ordító neonszínek nagyon menők, de ugyanannyira divatosak a tompított mustársárga és a pasztell lila is.

image description

 

-Miért hasznos és esztétikus a tapéta?
Esztétikus, hiszen óriási a választék, nagyon sokféle szín és minta között keresgélhetünk, amíg meg nem találjuk azt, amit jó érzéssel nézegethetünk a falon. A tapéta hasznossága abban áll, hogy segítségével különböző optikai hatásokat érhetünk el, kiemelhetők bizonyos falfelületek, de akár bútorok, építészeti elemek is, és ezzel a belső terekben gyorsan megteremthetjük a kívánt hangulatot.Nem kell profinak lenni ahhoz, hogy ezt mi is megtehessük, hiszen a tapéta kifejezetten „csináld magad” anyag, amellyel akár egyetlen hétvége alatt látványosan megváltoztathatjuk a lakásunk vagy irodánk hangulatát. A modern tapétákat többféleképpen is variálhatjuk (ragaszthatjuk függőlegesen vagy vízszintesen, csak ívekben, a falra vagy panelokra, illetve bútorra), könnyű velük dolgozni, akár kezdő barkácsolóknak is ajánlhatom. Egy jó minőségű tapéta hasznos is, sokszor jobban bírja a strapát, mint a legtöbb falfesték.
A tapétázáshoz érdemes jó minőségű ragasztót, például Walfix Ultrát használni. Újabban a kész diszperziós ragasztók a legkeresettebbek, mert gazdaságosak, megbízhatóak és könnyű velük dolgozni.

RB 260-S2 A- Adoration (1)

 

-Hogyan fogjunk neki? Hol vásárolhatunk megfelelő tapétát?
Első lépés a tervezés: gyűjtsünk minél több információt. Járjunk nyitott szemmel mindenhol hiszen, minden, ami körülöttünk van inspirációnk forrása lehet! Döntsük el, milyen színösszeállítások állnak legközelebb hozzánk. Ha ez megvan, akkor kezdjünk gyűjteni színmintákat, jegyzeteljünk, fényképezzük le, ami megtetszik jártunkban-keltünkben Majd irány a tapéta-, festék-, bútor- és/vagy lakberendező bolt. Természetesen az általunk összeállított hangulatmontázzsal a kezünkben. Ha lehet, akkor válasszunk vlies (angolul non-woven) típusú tapétát. Ezt könnyű felragasztani, ha elsőre nem sikerül tökéletesre, akkor egyszerűen leszedjük, és újra ragasztjuk és, ha pár év múlva majd meguntuk, akkor könnyen eltávolíthatjuk, anélkül, hogy a falat tönkretennénk. Érdemes szaküzletben vásárolni, olyanban, amelyben nyugodtan nézelődhetünk, kombinálhatunk, garanciát és megbízható szakmai tanácsot kapunk. 

 Ha valakinek kérdése merül fel a tapétázással kapcsolatosan, bővebb információkat találhat a http://hobbyturmix.com/ oldalon vagy kérdéseit elküldheti a szakembernek is.”

IMG_3113

 

Kérdezz Te is: tapétáról-tapétázásról, színekről-színválasztásról, illetve lakkokról és festékekről!

Megtalálsz délutánonként a brassói Rouge Boutique Decornál és itt a Hobby Turmixon, a hobbyturmix@yahoo.com címen.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate