Interju a Szekely Hirmondoban
nov
13
2012

Interjú a Székely Hírmondóban

Nagy öröm és megtiszteltetés ért a napokban. Újságinterjú alanya lettem! Először életemben! Az alábbi interjú a ma megjelent Székely Hírmondó hasábjain olvasható. Aki kérdez: Vetési Júlia. Aki válaszol: jómagam.

 

“Színes, harmonikus, kreatív és megnyugtató blogra (hobbyturmix.com) akadtam nemrég. Életre hívója és alkotója a brassói Tódor Nits Tünde, szakmája szerint építészmérnök. Szépségekről, a blogolásról és a mindennapi boldogságról az internetoldal szerzőjével beszélgettünk.

– A blogoláson kívül mivel foglalkozik, hogyan tölti napjait?

– Építészmérnöknek tanultam, de voltam rádiós műsorszerkesztő, ami jó tapasztalat és motiváció volt számomra. Tulajdonképpen itt ismertem meg önmagam, felfedeztem, hogy nekem mi tetszik és mi nem, mi az, amiben jó vagyok. Később a férjemmel közös vállalkozást indítottunk, de manapság az időm nagy részét főleg a blogírás tölti ki. Fokozatosan átadtam a kollégáknak a felelősségekből, otthon pedig lemondtam a tévézésről. Folyamatosan keresgélek az interneten, napi szinten írom a jegyzeteket, szerkesztem a facebook-oldalt, fotózom a témáimat és tanulom a szakmát. Információkat gyűjtök, konferenciákra, tanfolyamokra járok és olvasok. És ráadásul, mindezt még élvezem is, igaz, sok más egyébre már nem jut idő.

– Hogyan és miért indított blogot?

– A Hobby Turmix 2012 márciusában indult, és a személyes honlap kategóriájába tartozik. Elindítását több tényező egybeesése eredményezte. A lányom kirepült a családi fészekből, nagy űrt hagyva maga után, ugyanakkor aktív és kreatív ember vagyok, akiben rengeteg szakmai és élettapasztalat gyűlt fel, és aki szívesen változtat, illetve próbál ki új dolgokat. Ráadásul az utóbbi évek gazdasági helyzetére jellemző általános letargia is cselekvésre ösztönzött. Régóta éreztem, hogy tennem kell valamit, lehetőleg olyant, ami pozitív gondolatokat gerjeszt bennem és másokban is.

– Ilyen rovatcímek olvashatóak, hogy Konyhakert, Mindig tanulok, Lizi mesél, Relax és Színesen. Ezek közül melyik a kedvence?

– A Színesen volt az első, innen indult minden. Az évek alatt felgyűlt szakmai tapasztalatomat tükrözi, melyben szó esik dekorációról, barkácsolásról, kreatív ötletekről, festékről, lakkról, lazúrról és tapétáról. A Hobby Turmix-oldal mottója „Színek, ízek, illatok és kellemes pillanatok”: ugyanis imádok főzni, szeretem a kiskutyámat, és szeretek utaz­ni is. A legfrissebb rovatomat pedig a férjem találta ki, és ő is írja, aminek a Mindig tanulok nevet adta, és így lett a Hobby Turmix is egy családi vállalkozás. Melyik a kedvencem? Hát nem is tudom, lehet, hogy a Színesen, de mindenik közel áll szívemhez, nem mondanék le egyikről sem.

– A nő az otthon lelke, ő adja melegét, ő a fészekrakó, legalábbis ezt tartják. Milyen egyszerű praktikákat ajánl a hideg, az ősz beköszöntével arra, hogy meleg kuckóvá varázsolhassuk a lakást?

– Valóban igaz az, hogy a nő fészekrakó, az ő családösszetartó erejétől függ sok minden. Hála Istennek, nálunk még élnek a tradíciók, a szokások. Ezért itt, nekünk valamivel könnyebb a helyzetünk, mint nyugaton. De nagyon kell ragaszkodnunk ehhez, a rohanó életmód, a „fast food” életforma minket is megmérgez. Ha ideiglenes lakásról is van szó, akkor is jobb érzés hazamenni egy meleg, barátságos otthonba, mint egy „hotelszobába”. Ezzel a témával már többször foglalkoztunk a Hobby Turmixon. Játsszunk el a színekkel, a fényekkel, a textíliákkal, a dekorációkkal, de én még bevetnék olyan trükköket is, mint az illatok, dallamok, emlékek. És itt nem a szagosító pálcákra és a rapzenére gondolok, hanem sokkal egyszerűbbekre, mint a sült alma, a fahéjas almatea, a vaníliás kiflicske vagy a forralt bor illata, és mondjuk a Bojtorján régi dallamai… Ugye, máris valami régi emlék tört fel bennünk?

Vetési Júlia”

 

Szeretném megköszönni a kézdivásárhelyi Székely Hírmondó napilapnak, hogy a Hobby Turmixra, illetve rám esett választásuk. Kívánok az újságnak és munkatársainak sok sikert, sok olvasót és minden jót.

Az eredeti szöveg elolvasható a mai újságban és itt is: Székely Hímondó .  

 

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról, csatlakozz a facebbokon a Hobby Turmixhoz!

Ezen a címen most meg is teheted: https://www.facebook.com/hobbyturmixcom.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

6 hozzászólás a(z) “Interjú a Székely Hírmondóban” bejegyzéshez

 1. Szasz istvan szerint:

  Nagyon jo es örvendek es gratulallok Annak is örvendek hogy a fiam vegig veszteg ült es igy nyugodtan olvashattam:-) Egyszoval csak igy tovabb tovabbi sok sikert es elmenydus -hasznos rovatokat Megegyszer gratulla es köszi hogy VAGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))

 2. Veres Eva szerint:

  Erdeklodessel olvastam az interjut, akarcsak a blogodat es kiemelten ertekeltem, amit a noi let tradicio-apolo oldalarol mondtal. Ez az, aminek szuksegesseget errefele, nyugaton, lassan kezdi elfelejteni a szebbik nem. Persze, ertheto, hajtani kell, hiszen fogyasztani is KELL, errol szol minden. S lehet oszinten sajnalni azt a not, aki este 7-8 korul esik be a hazba, hiszen meg csak ezutan kell valamit asztalra varazsolni, gyereket kikerdezni stb. Hol van itt ido feszek-szepitesre, melengetesre? Orul, hogy a takaritono eltavolitotta a port s a pokokat… Az egeszben viszont az a szomoru, hogy valamilyen szinten akaratlagos ez az onhajszolas, karrier-orulet, be kell mindenkinek (s foleg a teremtes koronajanak) bizonyitani, hogy “marpedig en superwoman vagyok”… Soha otthon, Erdelyben, ennyi faradt, meggyotort, frusztralt not nem lattam… Pedig a mi szuleinknek sem volt konnyu. Akkor nem jobb alabbhagyni az ambiciokkal s kicsit tobbet foglalkozni azzal, ami csalad-gyerek-intimszfera?

  • Hobby Turmix szerint:

   Nehéz helyes választ adni a feltett kérdésre. Mindenkinek jól kéne éreznie magát a bőrében és nem egyszer-kétszer, hanem általában. De ez sok mindentől függ. Nehéz mindenhol jól teljesíteni. Boldog lehet, akinek mindkettő jól összejön: család és karrier. Sokan vagyunk, akik bizonyítani akarunk itt is ott is. Fontos lenne, hogy ne hajszoljuk bele magunkat olyanba, ami nem tesz jót nekünk vagy szeretteinknek.
   És, ha úgy érezzük, hogy váltanunk kell, akkor ne napoljuk el a döntést, bízzunk magunkban, családunkban és bátran váltsunk!
   … de ez csak az én véleményem, amit a saját eddigi tapasztalataimra alapozok.

 3. Emese szerint:

  Szerintem nem elsősorban az önmegvalósítás tesz frusztrálttá. Lehet többet foglalkozni a családdal, de akkor, ha van egy stabil anyagi háttér. De addig? Nem olyan világot élünk manapság. Ráadásul – szerintem – egy erdélyi embernek még mindig épp a hagyományai adnak egy töbletet meg tartást bárhol a világban. Kapaszkodót. Akinek meg ez nem fontos, az vagy azért lesz frusztrált, mert ezt nem ismeri fel és nincs helyette más, vagy cseppet sem frusztrált, mert él a mának.

 4. Balogh Kati szerint:

  Gratulálok! Nagyon tetszett!

 5. csonta zsuzsi szerint:

  Vetési Júlia,volt osztálytársamnak szeretnék gratulálni és még több hasonló témájú cikket és érdekes emberke megtalálását kívánom!:)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate