Karacsonyra - hopelyhek
dec
6
2012

Karácsonyra – hópelyhek

68567fea952dbb6d1993d530a52fde79Frissített jegyzet!

Az előző jegyzetben (itt) horgolt és kötött csillagok voltak a középpontban. Remélem, hogy sikerül elkészíteni őket mindazoknak akik erre vállalkoznak. Most, a csillagok után, jöjjenek a hópelyhek! És ezúttal egyszerűen, papírból vagy filcből (és akkor nem is szakad könnyen  ;-) ) Használhatod őket karácsonyfadíszként, ajándékok díszítésére vagy többet egymás mellé összefűzve, girlandként is.

Az alábbi 46 minta közül én is kipróbáltam egy párat (igaz, nem az összeset), tapasztalatom szerint, nagyon jól használhatóak. Szükséged lesz egy-egy négyzet alapú fehér vagy színes papírlapra (lehetőleg a vékonyabb fajtából) vagy filcre, nagyon éles ollóra, illetve késre … és ennyi. Mindenik minta azzal kezdődik, hogy nyolcba hajtod a papírlapot és a végét levágod a mintákon látható módon.  A megmaradt részre átmásolod a kiválasztott mintát és körbevágod (részletesebb útmutatás a jegyzet végén a frissítésben). És mikor kibontod …  voilá – kész a hópehely! Végül egy tipp: hogy szép és sima legyen, ha szükséges, még meg is vasalhatod a kész hópelyhet.

Ha kipróbálod az alábbi minták valamelyikét, majd meséld el nekünk is tapasztalataidat. Türelmetlenül várjuk jelentkezésedet itt az oldal alján levő Szólj hozzá rovatban :-) Köszönjük!

272239d31fb093165ef4bd14e2178c8d

A fotók forrása: mindenikre rákattintva külön-külön. A második kattintás után részletes leírást is találhatsz.

Olvasói kérésre frissítettem a jegyzetet az alábbi fotókkal. Bízom benne, hogy segíteni fognak az indításhoz. A hatodik képen levő háromszögre rajzoljuk fel a keskeny mintákat. A széles mintákat pedig a második hajtás után kezdjük megrajzolni. Jó munkát és jó szórakozást!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Vagy indítsunk ezzel a hajtogatással:

31de9691bdbd38a90360b7e1f5908b9e

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról, ha értesülni szeretnél a legfrissebb jegyzetekről, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate