Készíts függőleges kertet pozsgásokkal!
márc
1
2013

Készíts függőleges kertet pozsgásokkal!

 

 

 

ab48577d28beff077898d3ad15709013A pozsgás növények vagy más néven szukkulensek majdnem mindenhol, minden helyzetben megélnek. … mondjuk a jég hátán nem, de a ház tetején már igen :-) . Vízszintesen vagy függőlegesen, cserépben, üveggömbben, csészében vagy pohárban, de akár tányéron is. Nem különösebben igényesek, maroknyi laza föld, napsugár, illetve egy kis öntözés és máris egészségtől kicsattanva, hálásan mosolyognak ránk. Őszintén mondom, annyira egyszerű a nevelésük, hogy még nekem is sikerül :-)

Hogy hogyan készíts  függőleges kertet pozsgásaidnak, az alábbiakban kiderül. Esetükben fontos, hogy érje őket napfény, hogy ne álljanak vízben (legyen megoldva a víz elvezetése) és rendszeresen jussanak friss levegőhöz.

Tudom, hogy már most is sokan neveltek pozsgás növényeket. Ha közöttük van olyan, amire különösen büszke vagy, küldj fényképet róla (róluk), ha akarod. Két lehetőség között választhatsz: vagy elküldöd a hobbyturmix@yahoo.com címre, és én felteszem a Facebook oldalra vagy egyszerűen Te magad posztolod az oldalra. Ha több is lesz, akkor egy külön albumba rendezem a fotókat, hadd lehessen bármikor könnyen megtalálni a őket.

 

1d8137fb70d7959c33109442fb73757f

3d52c34b75ef20e7316ad54f98e3cbbe

Fotók forrása: külön-külön mindenikre rákattintva. Másodikra további részleteket is találhatsz.

A fentebb említett favédő bevonatok megtalálhatók a Decorator boltjaiban. A boltok címei, itt, a lap jobb oldalán.

Tetszett az összeállítás? Nyomd meg a Tetszik gombot. Szeretnéd barátaiddal is megosztani? Nyomd meg az   f   gombot, itt a jegyzet alatt. Véleményedet, ötleteidet oszd meg velünk itt az oldal alján, a Szólj hozzá keretben vagy e-mailben a hobbyturmix@yahoo.com címen.

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról, ha értesülni szeretnél a legfrissebb jegyzetekről, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate