Lizi bemutatkozik • Hobby Turmix
júl
19
2012

Lizi bemutatkozik

Sziasztok! Rájöttem valamire! Arra, hogy Ti nem is ismertek engem és még be sem mutatkoztam! Elmulasztottam! Hát ez nem szép részemről. Hol a jó nevelésem? Gyorsan be kell pótoljam … Hogy is láttam én ezt a felnőtteknél? Név, cím, telefonszám – nekem is kéne névjegykártya, de nincs!

Sebaj. Elmesélek magamról  mindent, amit tudok. Bemutatom a családomat és a barátaimat. Embereket, állatokat … mindenkit! Elmesélem Nektek, hogy milyen jó kiskutyának lenni. Hogy  milyen boldog életem van. De mindenki boldog körülöttem, mindenki mosolyog mikor rám néz, senkinek sincs egy rossz szava hozzám!  … na jó, itt egy kicsit túloztam. De csak mikor rossz fát teszek a tűzre, csak akkor van patália … és én figyelek, hogy nagy rosszat ne tegyek … esetleg csak kicsi huncutságokat. Ennyit.

 

A nevem Lizi. Máltai selyemszőrű kiskutya vagyok, vagyis bichon maltaise. Valamikor ilyen pici voltam! Elfértem az anyuci tenyerében. 2o11. május 2.-án születtem Máramarosszigeten. Az igazi anyukámat Majának hívják. Tavaly július óta lakom Brassóban a fogadott szüleimnél, akik nagyon-nagyon szeretnek engem, de én is őket! Emlékszem milyen nehéz volt az út a régi és az új otthonom között. Sírtaaaaam, jajgattaaaaaam … minden bajom volt. Nagyon sokáig utaztunk, majdnem 8 órát. Állandóan meg kellett állni miattam … mindenki szenvedett. Aztán hazaértünk és minden rendbe jött. Gyorsan megismerkedtem új otthonommal, családommal: anyucival, apucival, a nővéremmel (ő már nagy, egyetemre jár), nagymamával, nagytatával. Máris szép kerek  volt a világ.  De nem sokáig!

Másnap, lett nagy meglepetés! Reggel kinyitottak egy ajtót és kisétált rajta egy nagy színes áááállat! Én biza nagyon megszeppentem mikor a szemébe néztem. Akkor mondták, hogy ez a macska … és hát nem tudtam, hogy mit kell kezdjek vele. Én próbálkoztam a barátkozással, minden irányból: kergettem, morogtam rá, megugattam, cibáltam sőt még nyalogattam is. Erre ő mit válaszolt? Nyávogott és karmolt és aztán ő kergetett engem. Tudjátok milyen nehezen tudtam a kegyeibe férkőzni? Nehezen barátkozó típus. Ja, igen! Úgy hívják, hogy Nyuszi, de mindenki úgy szólítja, hogy Nyúúúúszííííííííííí. Ezt nem is értem…

A másik nagy és szőrös barátom Dala, akinek nagyon szeretem huzigálni a fülét. Ő egy fekete-fehér border colie. Dala naaagyon nagy. Tudjátok milyen nagy? Mint …. egy ló, vagy inkább mint egy elefánt. Dalával most már nincs semmi baj, mert időközben jól összebarátkoztunk. De az elején nem így volt. Nem-nem. Olyan féltékeny és irigy kutyát Ti még nem láttatok! Anyuci meg sem simogathatott a jelenlétében, de még most sem! Ha engem simogat a bal kezével, a jobbal Dalát kell simogassa, mert, ha nem akkor csúnyán csinál. De mikor csak ketten vagyunk az udvaron, akkor nagyon jól tudunk játszani mi együtt. Addig rohanunk le és fel az udvaron, amíg Dala bírja és akkor jön a dögönyözés. Ő a hátára fekszik én meg ugrálok rajta négy lábon.

Na ezt nagyon élvezem. Ő is, de csak egy ideig, mert egyszer csak felugrik, megrázza magát és akkor elkezd csapkodni a mancsával. Anyuci mindig mondja, hogy ilyenkor jobb ha abbahagyjuk, mert ennek az lesz a vége, hogy engem “lecsap mint a taxiórát”.

De én már rájöttem, hogy mit kell tennem ilyenkor. Egyszerűen megadom magam. Minél hamarabb annál jobb. Hátamra fekszem, fel a tappancsokat égnek és várok: jöjjön, aminek jönnie kell … Így hamar abbahagyja és nem fog fájni. De, ha elfutok, akkor utánam rohan és megpróbál elkapni és akkor belém csíp vagy a farkamba kapaszkodik és én visítok. Ha nem fájna, még vicces is lenne. De akkor kifut anyuci, apuci, nagymama, nagytata és kész a káosz. Pedig szegény Dala csak játszik és nem szándékosan bánt. Én tudom jól. És nagyon szeretem őt. Pont úgy mint Nyuszikát is.

Még tudnék nektek mesélni sokat-sokat. De ne most … most inkább mennék lefeküdni. Én még kicsi kutya vagyok. Még sokat kell aludjak és egyek míg olyan nagy kutya leszek mint Dala. De a jó az, hogy Nyuszit már utolértem …

Ha Ti még bírjátok és nem vagytok álmosak, itt egy kis film a máltai selyemkutyákról. Szívesen elküldöm, hogy nézzétek meg.

http://www.youtube.com/watch?v=JWMTgxdg7mo&feature=related

 

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Szasz Istvan szerint:

    Őrvendek Lizi hogy még jobban megismerhetellek!!!!!!!!!!!!!! :-) :) )

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate