Medvehagyma-turmix ! • Hobby Turmix
ápr
26
2012

Medvehagyma-turmix !

De tényleg ! Megígérem, ez lesz az utolsó medvehagymás jegyzet. Legalábbis egy ideig …

A magyarázat egyszerű, megoldottam a konzerválását a medvehagymának. Beismerem, az internet is besegített ebben, de muszáj volt kitalálni valami okosat, ugyanis a család mindkét nagyija lelkes szállítómmá avanzsálódott és kezdett a probléma, akarom mondani a medvehagyma hegy, fölém emelkedni.

Tehát, mi lett a hegy medvehagymával ? Először is egy részét megmostam, megszárítottam és jól záródó műanyag dobozba tettem. És ezt a hűtőszekrénybe. Maximum 1O – 12 napig így nem kell foglalkoznom evvel. A maradékot először is lemértem : egy olyan fél kilót nyomott.

A leveleket jól megmostam. A turmix-gépbe fél liter extraszűz olivaolajat öntöttem és adtam hozzá még 5 teáskanál sót is. A medvehagymát kisebb adagokra osztva, beleadagoltam és összeturmixoltam. A végeredményt aztán megkóstoltam : szerintem finom lett. Csípős, de finom.

Végül kicsi lekvárosüvegekbe osztottam szét a keletkezett masszát. És mielőtt a fedőket rájuk csavaroztam volna, a tetejükre még ráöntöttem egy kis olajat.

 

Őszinte leszek, nem tudom hogy tulajdonképpen meddig fog elállni ez a “konzerv”. Biztos, ami biztos alapon, én betettem a 3 kis üvegecskémet a hűtőszekrénybe.

Kíváncsi vagyok, Te hogyan oldottad volna meg ezt a helyzetet ? Próbáltad már eltenni a medvehagymát télire ? Ha van kedved hozzá, itt az oldal alján, írd meg nekünk ötletedet, tanácsodat. Köszönjük.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

7 hozzászólás a(z) “Medvehagyma-turmix !” bejegyzéshez

 1. Antibá szerint:

  Medvehagyma-lekvár?

 2. Imola szerint:

  En leforazzom a medvehagymat, aztan megturmixolom es zacskokban teszem be a melyhutobe.

 3. Emese szerint:

  Én minden zöld fűszert felaprítok, és be a mélyhűtőbe! A rukkola is kitartott egy darabig így.

 4. Nagy H Csilla szerint:

  Fagyasztom is, de tettem uvegbe olajjal keverve a hutobe is

  • Hobbyturmix szerint:

   Ez már közeli az én turmixomhoz! A jó, hogy jól bírja és nagyon sokat tart, ugyanis olyan erőteljes az íze és illata, hogy egy pici kanálka is elégséges. Sültekre és laskára (tésztára) próbáltam ki eddig … ezeken kól bevált.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate