Mélázás az elmúlt 6 hónapról és séta a brassói napernyők között • Hobby Turmix
szept
16
2012

Mélázás az elmúlt 6 hónapról és séta a brassói napernyők között

 

Miért van az, hogy néha (vagy sokszor) olyasmit akarunk, ami elérhetetlen számunkra? Miért van az, hogy mi azt hisszük, hogy elérhetetlen számunkra az a valami? Miért nézünk furcsán arra, aki ezt nem így hiszi? És, amit végkép nem értek: miért van az, hogy mások azt hiszik, hogy valami elérhetetlen a mi számunkra? … és mi ezt mind elhisszük. Mert kishitűek vagyunk. Talán, mert így neveltek, szoktattak … ebben nőttünk fel. Pedig marhaság. Nem így van. Soha nem is volt így!  Ha valamiről hitted (ott benn, tudod), hogy meg tudod tenni az úgy is volt, utólag mindig kiderült, csak nem mindig ismerted fel az összefüggéseket …

 

Az elmúlt 6 hónap kemény volt. Ja, nem szakadtam bele … sőt, élveztem! Hogy miért volt kemény? Mert olyasmit csináltam, amit eddig soha. Se én, se más az ismerőseim közül. Honlapot és facebook oldalt működtettem párhuzamosan, napi rendszerességgel. És nem is akárhogyan, mondanám … Mondjam? Mondom. Akkor még egyszer: Nem is akárhogyan :-)  - Jó-jó voltak, vannak apróbb hibák, de hát “nem tökéletes a világ” … ezt már többször is megállapítottam, itt is máshol is. Ha megvárom míg perfektül összejönnek a dolgok , akkor lehet, hogy soha nem készül el egy jegyzet sem, soha nem teszem fel egy fotómat sem … és soha nem lépek ebbe az irányba (és más irányba sem).

Lehet, hogy a rosszmájúak most halkan meg is jegyzik, hogy “lehet, hogy az jobb is lett volna”. Lehet. Nekik.  DE  Neked és Nekem, kedves olvasó, aki várod, hogy felkerüljön ismét egy új jegyzet, egy újabb recept, egy új Lizi-mese, egy újabb fotó-összeállítás, elinduljon egy új játék vagy verseny, hogy történjen valami … hát nekünk nem mindegy. Mi élvezzük ezt az egész Hobby Turmixot, mi megszerettük a hobbyturmixolást. Másképpen nem implikálódnánk. Itt jut eszembe! Két közeli ismerősöm beszélget egymással (nem vicc) … kérdi az egyik a másikat: “Turmix hol van?” Akkor érek én oda és … ledöbbenek. “Te jó ég! Ezek rólam beszélnek! Engem neveznek Turmixnak!” (a becsületes nevem Tünde, de lehet, hogy már tudod). Képzeld el, összenőttem a honlapommal :-) .

Szóval ott állok Brassó főterén, 6 hónap után és mélázom. Próbálom megfogalmazni mi lehet az, ami ott tart a piros laptopom előtt? Mert valami titkos erőnek kell lennie, az biztos. A kommunikálási vágy? A kihívás? Az exhibicionizmus? A tenni akarás? A vágy, hogy megosszam a szakmai információkat, amik felgyűltek az utóbbi huszon-valahány évben? Az internetfüggőség? Új dolgok megtanulása? Az ambíció? A vállalkozószellem? A kíváncsiság? A játékkedv? A kalandvágy? … EZEK mind!

Ezelőtt 6 hónappal biztosan nem gondoltam arra, hogy könyveket fogok olvasni a közösségi média működéséről, hogy tanfolyamokra fogok befizetni, oda eljárni, jegyzetelni, tanulni és utána alkalmazni is a gyakorlatban azt, amit megtanultam. Tanultam itthon Romániában is, de Budapesten is. Soha eszembe nem jutott volna, hogy mindezt a 2o éves lányommal egyidőben (de nagyon távol egymástól). Még a diplománkat is nagyjából egy időben kaptuk kézhez.

Továbbra is állok a város főterén és mélázok … hát ez nem semmi!

És most jöjjenek a mérföldkövek és egy kis statisztika a Hobby Turmix első 6 hónapjából (március 15 – szeptember 15):

- április 12. – a honlap új címre költöztetése (www.hobbyturmix.com).

- május 1. – váltás a baráti facebook profilról a hivatalos facebook oldalra.

- június 4. – az első brassói falrajzverseny megszervezése és lebonyolítása.

- később júniusban – 14 felejthetetlen nap Provence-ban és “élő tudósítás”.

- június 12. – új rovat indul, a Lizi mesél.

- július 25. – a baráti fb oldal és a hivatalos fb oldal sikeres összevonása.

- augusztus 7. – 4OO Like a facebookon.

- szeptember 11. – új állandó szerző lép színre és vele a Mindig tanulok rovat.

- szeptember 15. – több mint 5OO Like a facebookon, több mint 8.600 látogatás és több mint 50.700 oldalmegtekintés a honlapon.

A 6 hónap alatt szinte minden nap történt valami itt a honlapon: jegyzet (összesen 1o9), mese, frissítés, fotó, hír, rovat, játék, verseny, szavazás, rádió, … lájkolás, megosztás, hozzászólás, kritika, bátorítás, dícséret …

A 6 hónap alatt szinte állandóan történt valami a facebook oldalon is: fotó, jegyzet, játék, verseny, szavazás … lájkolás, megosztás, hozzászólás …

Ennyi volt a mélázás.
ÜNNEPELJÜNK! Van miért ünnepelnünk, mindez csak együtt volt lehetséges.
Ünnepeljük magunkat, egymást. Gratuláljunk magunknak és egymásnak és közösségünknek. Kívánom, hogy vidáman hobbyturmixoljunk együtt még nagyon sokáig!
Végül jöjjön Brassó, a háromnyelvű napernyőivel, a felújított szász épületeivel … jöjjön a Cenk, a Tanács-tér, a középkori ruhában “járőröző” őrség, a Fekete-templom, Szent Péter és Pál plébániatemplom, a Kapu utca , a Kolostor utca és a többi.
Igen, sétakocsival is körbejárhatod most már Brassó központját!

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

10 hozzászólás a(z) “Mélázás az elmúlt 6 hónapról és séta a brassói napernyők között” bejegyzéshez

 1. Klára szerint:

  Hát valóban nem semmi amit összehoztál , jó ötlet volt a Hobbyturmix , nehogy abbahagyd !!! kár lenne ….szegényebbek lennénk ötletekből , kedves ,nosztalgikus fotokból .
  Mindig szivesen böngészem , és szerintem még sokan mások is igy vannak ezzel ,még akkor is ,ha nem minden ötletet valósitunk meg , jó legalább felfedezni ,hogy egy festőlétra ,vagy egy régi szék másra is jó ,mint az eredeti rendeltetése ….
  Sok sikert továbbra is , és kitartást ….

  • Hobbyturmix szerint:

   Köszönöm Klára! Mindezt együtt hoztuk össze! Csak az olvasók, követők, barátok … hozzászólók :-) segítségével valósulhatott meg ez a 6 hónap! Én is kívánok Neked (Nektek) minden jót és azt, hogy továbbra is boldogan hobbyturmixoljuk együtt!

 2. Szasz Istvan szerint:

  Tokeletesen igazad van Klara!!!!!!!!!! En is szivesen bongeszem es mindig kivancsian varom az uj cikket-bejegyzest!!!!!!!!!!!! Csak igy tovabb Hobbyturmix!!!!!!!!!!! :) )

 3. A Hobbyturmix mara hozzanknott, ( en legalabbis ugy erzem). Mindig van ahova visszaterni, lesni az uj cikkeket, beszamolokat, erdekes tudnivalokat , latvanyossagokat. Es sokmindent is tanultam altala.Aki nem olvassa , estleg nem tud rola, az nem tudja mit hagy ki a mindennapjaibol. Csak igy tovabb – hajra Hobbyturmix !!!

 4. Hobbyturmix szerint:

  Köszi szépen Ildikó és István ! Jól jön a biztatás!
  Kedvesek vagytok, de tényleg csak együtt volt lehetséges. Én köszönöm a bizalmat és azt, hogy elsők között a Hobby Turmix mellé álltatok és támogattátok. Kívánok Nektek és családotoknak egészséget és minden jót. Remélem, hogy még nagyon sokáig itt együtt hobbyturmixolhatunk és közben jól szórakozunk és feldobjuk hétköznapjainkat :-)

 5. Konyakati szerint:

  Hobbyturmix, en bevallom: 6 honapja lopok toled…Lopom es mentem (copy-paste, tanitjak a Tv-ben …) a tudast, a szakmai trukkoket, otleteket, a szebbnel szebb kepeket es a jo hangulatot…Koszonom!!!!!!!!!!!

  • Hobbyturmix szerint:

   Kati, ha Te nem lennél, Téged ki kellene találni :-)
   Legelsőnek és teljes mellbedobással a Hobby Turmix mellé álltál.
   Itt, nyilvánosan is megköszönöm ezt Neked!
   Köszönöm soraidat! Jól esett olvasni, hogy a Hobby Turmix eléri kitűzött célját (inspirál, informál és jó hangultatot áraszt).
   Amint már többször is leírtam az, hogy itt tartunk és büszkén nézhetünk vissza az elmúlt 6 hónapra, csakis együtt volt volt lehetséges. Akár egy körjátékban: kibocsájtás, befogadás és visszacsatolás … ez az a konstrukció, ami által megvalósulhatott.
   A legjobbakat kívánom Neked és azt, hogy teljesüljenek vágyaid! Bízom benne, hogy sok sok év múlva is, nagyon jó hangulatban, együtt hobbyturmixolunk :-)

 6. Erika szerint:

  Én csak most értem elolvasni ezt a rovatot. Hát gratulálok HobbyTurmix!!! Még sok 6 hónapot kívánok. Amit elmondhatok az, hogy nagyon őrvendek hogy részt vettem az elejétől a “fejlődésben”, ezt értem a Kreatív falrajz versenyre, ami egy elfelejthetetlen élmény volt számomra. (Mondjuk nekem ha gyerekekről van szó, és gyerekes programokról abból nem tudok kimaradni, szeretek nagyon velük foglalkozni.)
  Biztos vagyok abba, hogy hamarosan ünnepelni fogjuk az ezredik lájkot is. És aztán 2000… és így tovább. Hát ehez sok sikert kívánok, kitartást neked és sok hozzászollást is, legyen az pozitiv vagy negatíiv :) .

  • Hobbyturmix szerint:

   Én köszönöm Erika a lelkes hozzáállást és a segítséget!
   Örvendek, hogy megemlítetted a falrajz versenyt. Az tényleg egy komoly csapatmunka volt és mérföldkő nem csak a Hobby Turmix, de mindannyiunk életében is. Büszkék lehetünk magunkra, mert sikerült jól összehozni! (Azon kívül, hogy a győztesek csokiját a hűtőszekrénybe felejtettük, és ezért nyilvánosan is elnézést kérek minden gyerektől, de remélem már nem neheztelnek ezért a bakiért és még beneveznek a következő versenyre is nálunk :-) )
   Kívánok csupa szépet és jót, további vidám hobbyturmixolást Neked és a Decorator egész csapatának!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate