Meleg falak, meleg lakások, 8 érv • Hobby Turmix
okt
9
2012

Meleg falak, meleg lakások, 8 érv

Az energiamegtakarítás sokunk számára egyre fontosabb. Háztartásainkban az elhasznált energiának nagyon nagy része fűtésre megy el. Sajnos, ennek elég nagy százaléka távozik az ablakokon, ajtókon, falakon, a tetőn, illetve a pincén keresztül. Komoly energiafelhasználás-csökkentést (közel 5O%-ot) érhetünk el homlokzati hőszigeteléssel, új ablakokkal valamint födémszigeteléssel. És szintén ebben segít az Erfurt innovációja, a KlimaTec Pro KV 6OO.

Igen, valóban :-) , már volt szó erről az anyagról, itt a Hobby Turmixon, egy pár héttel ezelőtt (itt: http://hobbyturmix.com/tetoterek-lakasok-hidegen-melegen/ ). Mivel a cikk megjelenése után több kérdés is érkezett ezzel kapcsolatban, hadd térjek vissza a témára.

Tehát, mi a lényege a KlimaTec Pro KV 6OO-nak?

Elterjedt szokás, hogy a lakásokban, de az irodákban és a tantermekben is többnyire nem folyamatos a fűtés – általában a napnak csak kb. egyharmad részében fűtünk – mert ugye “miért kellene a fűtést beindítani, ha senki sincs a szobában”. Akkor most induljunk el innen.

1. A KlimaTec Pro KV 6OO nagy előnye az, hogy felragasztása után a fűtési energia kb. 80%-a közvetlenül a helyiség légterének felfűtését segíti. Többet nem kell feleslegesen a hideg falat felmelegíteni. Mindezek mellett pedig – különösen a külső falak irányából áramló – sugárzó hideg érzés megszűnik, ami máskülönben egyszerű “kézrátevéssel” is kitapintható. De egyúttal megszűnik a lefelé áramló hideg okozta kellemetlen “lábfázás” is   ;-) Ugye milyen jó hír?! Az alábbi, hőkamerás felvételen jól látható, hogy mekkora a különbség a szigetelt (bal oldali rész) és szigeteletlen (jobb oldali) falfelület hőelnyelése között. A KV6OO-zal burkolt felület nem nyeli el a hőt és a kéz nyoma meleg (piros, sárga) marad, miközben a csupasz falfelületen pillanatokon belül elhalványul a kéz nyoma, ami bizonyítja, hogy a falon keresztül nagyon gyorsan távozik a hő.

2.  A KlimaTec Pro KV 6OO használatával a helyiségek felmelegedése 75%-kal gyorsabb. És ez pedig még egy jó hír:  így további energiát takaríthatunk meg  ;-). A Pro KV 6OO nem a klasszikus beltéri szigetelésen alapul, hanem a falfelület hőmérsékletének állandó növelésén.

3. A KlimaTec Pro KV 6OO pára- és légáteresztő anyag, emeli a falfelület hőmérsékletét és ezzel megelőzi a penészedést  ;-) Lehet, hogy ez a legjobb hír?!  Természetesen a helyiség szellőztetése továbbra is nagyon fontos és komoly falnedvesedési, penészedési probléma esetén elengedhetetlen szakemberhez fordulni, aki felméri és megszünteti az okokat. Erről itt is olvashattál: http://hobbyturmix.com/bevonatok-a-nedves-falakon-es-negy-praktikus-otlet/ és itt:http://hobbyturmix.com/a-para/ .

4. A KlimaTec Pro KV 6OO  zaj- és hangelnyelő tulajdonsággal rendelkezik.

5. A KlimaTec Pro KV 6OO  képes a repedések áthidalására az anyagban található szálak nagy rugalmassága és a közel 5 mm-es vastagság miatt.

6. A KlimaTec Pro KV 6OO a közepesen sima / strukturált alapokra, glettelés nélkül is nagyon jól ragad.

7. A KlimaTec Pro KV 6OO egy rendszer része, tehát biztosított hozzá a ragasztó is.

8. A KlimaTec Pro KV 6OO allergológiailag ellenőrzött és az egészségre ártalmatlan.

Végül pedig még egy jó hír :-)

A Decorator kft, a termék hazai forgalmazója és a gyártó, a németországi Erfurt, közösen úgy döntöttek, hogy a bevezető akciót, amelyet csak és kizárólag, a Hobby Turmix rendszeres olvasóinak találtak ki október 31-ig meghosszabbítják!

Tehát, amennyiben 2012 október 31-ig rendelsz Erfurt Klimatec Pro KV 600-at illetve Erfurt Klimatec KP 2500+ at (vagy mindkettőt)  17%  bevezető árkedvezményben részesülsz, sőt ha beleegyezel abba, hogy fotósorozat készüljön Nálad a munkálatok folyamán, akkor még további  7%  kedvezményre is számíthatsz!

A termékről leírást, használati utasítást, mintákat találsz a Decorator kft boltjaiban (címek és telefonszámok itt: http://decorator.com.ro/contact.html)

Remélem sikerült megválaszolni a felmerült kérdéseket. Ha továbbiak is lennének, bármikor rendelkezésedre áll itt a németországi Erfurt, illetve a Decorator szakembere és természetesen én is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fotók forrása: Decorator kft Brassó, Erfurt Németország.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate