Mosott ruhák, fregolik és egyéb szárítók • Hobby Turmix
szept
20
2012

Mosott ruhák, fregolik és egyéb szárítók

 

Pár héttel ezelőtt a  ”Az én házam, az én raktáram? (kalap, cipő, könyv)” című jegyzet kapcsán (itt elolvashatod: http://hobbyturmix.com/az-en-hazam-az-en-raktaram-kalap-cipo-konyv/) jött az alábbi hozzászólás Imolától:

“A fenti téma kapcsán eszembe jutott, hogy van még valami, amiről ritkán beszélünk, sokszor érezzük kényelmetlennek és mindig megpróbáljuk elrejteni, eltüntetni – ha tudjuk…. Természetesen csudajó szép és dizájnos lakásokról álmodozni és megvalósítani azokat, de nézzük egy kicsit a hétköznapok egyik nyűgjét is. A ruhaszárítóra gondolok… Természetesen könnyű annak, akinek van szárító gépe, vagy olasz tájakon él és olasz módra kihúz egy kötelet a szomszéd házig, de mi legyen a többiekkel és a száradó ruháikkal? Mint tudjuk József Attila mamája (és az én drága nagyikám is) a padláson szárította a frissen mosott ruhát de van-e más ÖTLETES megoldás olyan családok számára, ahol esetleg kisebb a hely, gyakran fordulnak meg vendégek, barátok, látogatók, de naponta kell mosni a (kis)gyerekek miatt – szóval megoldás kerestetik :-)  Találkoztál ötletes és könnyen hasznosítható megoldásokkal? Jó lenne ha megosztanád velem, ha majd egyszer lesz egy kis időd. Előre is köszönöm :-)

Source: etsy.com via Joanne on Pinterest

Még akkor megígértem Imolának utánanézek, hogy mi a helyzet a teregetés, ruhaszárítás, szárítók (fregolik) témakörében. Bevallom, nekem nem hobbim a mosás, szárítás, vasalás, de ezekben a napokban, miközben üldözőbe vettem témámat, valahogyan szimpatikusabb lett ez az egész  :-).

Mostanra, sikerült összeállítani az alábbiakat. Lesz egy kis történelem, nosztalgiázás de lesznek vicces ötletek és modern megoldások is … és a végén egy kis meglepi-videó.

Source: via Tünde on Pinterest

Source: flickr.com via Tünde on Pinterest

Source: theberry.com via Tünde on Pinterest

 

Van itt minden: kinti, benti szárító, klasszikus falra vagy plafonra erősíthető fregoli, vállfás, csíptetős, harmonika, pillangó, összehajtható, szekrénybe dugható, létraszerű stb. Ott van megoldásként, a mosógép mellett a szárítógép is. Ez praktikus mert megúszod a száradó ruhák látványát, de sajnos hátrányai is vannak: az extra áramfogyasztás és biza a ruhák nem nagyon bírják az állandó szárítógépes “strapát “.

Source: re-nest.com via Tünde on Pinterest

Source: houzz.com via Tünde on Pinterest

Source: conranusa.com via Tünde on Pinterest

Source: ohdeedoh.com via Tünde on Pinterest

Amerikai mosókonyhák, mosógéppel és mellette vagy felette a szárítógéppel (ja, és természetesen tévével, hogy ki ne maradjon a kedvenc szappanopera … be jó nekik :-) ):

Gyerekjáték a teregetés, avagy “soha sem lehet elég korán kezdeni”?

 

Ha komolyan érdekel ez a téma, itt ezen a címen még körülnézhetsz,  http://fregoli.lap.hu/ .

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

6 hozzászólás a(z) “Mosott ruhák, fregolik és egyéb szárítók” bejegyzéshez

 1. Erika szerint:

  Közbe jól jönne egy ilyen mosógép :) (persze rám hallgasson!!!!) , de én hozzákötnék egy vasalót is :)
  Amúgy a szárításról… egy kislakásban… nekünk a fürdőbe van a szárítónk jó magassan (fel kell másszak a kád szélére hogy fel tudjam tenni a ruhákat s ott is nyújtozkodni kell). Szerencsére ablak van a fürdőbe, így legalább szellőznek is. De ha még a teraszunk meglenne akkor mindenképp még mindig ott szárítanám a ruhákat.

 2. L. Imola szerint:

  Szerencsere, a technikan koszonhetoen sokat fejlodotek a mosasi es a szaritasi modszerek is. Biztos nem volt konnyu regen kezzel mosni, fozni a ruhakat es majd kemenyiteni is oket. Szerencsek azok akiknek van udvaruk es kint tudjak szaritani a ruhakat (egy kemeny zsinorra es ket gyulocsfara van szukseguk). De biztos orvendnek ennek a sokfele benti szaritasi otletnek azok akik bent kell megoldjak a szaritast. Egy kulon helyseg volna jo a ruhaszaritasra, mar csak egeszseg szempontjabol is. Jo oteletek. Koszi szepen!

 3. Szepesi Imola szerint:

  Nagyon köszönöm :-) a fentiek között volt olyan hasznos ötlet, mellyel még nem találkoztam ezidáig, de fontolóra veszem megvalósítását!

 4. Szasz Istvan szerint:

  A video a vegen mindent megert :) )

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate