Narancsos csokitorta • Hobby Turmix
nov
4
2014

Narancsos csokitorta

„Törekedj az elnöki székre, hogy legyen belőled legalább miniszterelnök ” … – Nem, nem a választások hatására született meg bennem ez a kifejezés. Egyetemi éveim egyik mótiváló mondata volt…

Ebből a mondásból ihletődve született a mai tortám felirata: THINK BIG. Mert jó dolog, ha az életben merünk nagyokat álmodni, és helyes hozzáállassal meg is valósítani elképzeléseinket. Mert aki nem mer, az nem nyer, úgyebár. És ebben nagy az igazság! Na, de jöjjön már a recept. :)

Alap: 150 gramm őrölt magot (lehet az erdei mogyoró, mandula, dió) összekeverünk 30 gramm kakaóvajjal, 180 gramm őrölt datolyával, 40 gramm kókuszreszelékkel és 50 ml vízzel. Kapunk egy gyurmázható masszát, amit szépen elegyengetünk lapként a nyítható tortaformába.

Csokikrém: 200 gramm kesudiót (amit előzőleg 8 órát vízben áztattunk) összeturmixolunk 40 gramm kakaóvajjal, 3 kanál kakaóporral, 150 ml vízzel, 2 kanál mézzel és csipetnyi sóval. Beleöntjük a formába, majd mélyhűtőbe tesszük…és leülünk olvasni úgy vagy 2 órát amíg megköt a csokikrém.

Narancskrém: 200 gramm kesudiót (amit előzőleg 8 órát vízben áztattunk) összeturmixolunk 40 gramm kakaóvajjal, 1 naranccsal (héját is belereszeljük), 100 ml vízzel, 2-3 kanál mézzel.Ráöntjük a már megkötött csokikrémre.Visszatesszük a készülő tortát a mélyhütőbe. És várunk kb. 2 órát amíg kemény lesz.

Csokimáz: 1 érett avokádó, 2 kanál kakaópor, 2 kanál méz, 15 gramm kakaóvaj. Jól összeturmixoljuk és rákenjük a már megkötött narancskrémre. A csokimáz rögtön köt a hideg narancskrém hatására.

Írás: 1 kanál kakaóvaj, 1 banán, 1 kanálka méz. Összeturmixoljuk és lehet is diszíteni a tortát.

Megjegyzés: a kakaóvaj kőkemény állagú. Gőz felett olvasztjuk folyékonnyá.

A torta:

1-A torta

.

Motiválócska :-)

2-Motivalo mondat

.

Eltűnt az első negyed:

3- Eltunt az elso negyed

.

És maradt 6 szelet:

4- 6 szelet

.

A szelet:

5- Szelet

Fotók és szöveg: Máté Ildikó

Gondolom, ti is tudjátok, hogy a narancs – csoki társítás jaj-de-finom kombináció. Sok sikert hozzá! Ildikó.

PicMonkey Collage-2

Hozzászólások

A szerzőről: Ildikó Máté

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate