Nyers torta Inka kávés krémmel • Hobby Turmix
jan
15
2015

Nyers torta Inka kávés krémmel

A torta (1)-1Szakajtsd a rózsa bimbaját,
Élvezd, amit a perc ad,
a virág ma mosolyog rád,
holnap már holttá hervad.
(Robert Herrickangol költő, 1591 — 1674)

..avagy Carpe Diem!

Középiskolásként ismertem meg ezt az idézetet. És tetszett. Mert bolondos, mert igaz, mert…minden pillanat egy-egy múló hópehely. Aki látta a Holt költők társasága c. Oszkár- díjas filmet (Robin Williams a főszereplő) tudja, hogy miről beszélek. Aki meg nem látta, hát nézze meg. Nem fogja megbánni…

No, de térjünk a tárgyra, az Inka kávés tortánkra!

Íme a recept:

Alaplap: 100 gramm darált erdei mogyorót összekeverünk 100 gramm apróra vágott datolyával, 1 kanál kakaóporral, 30 gramm kókuszreszelékkel és 1 kanál kókuszolajjal. A kapott masszát belenyomkodjuk egy 21 x 21 cm-es átmérőjű kocka tortaformába, alapnak. Mélyhűtőbe tesszük amíg a krém elkészül.

Inka kávés krém: 400 gramm kesudiót ( amit előzőleg 8 órát vízben áztattunk) összeturmixolunk 3-4 kanál mézzel, 380 ml vízzel, 80 gramm kakaóvajjal ( a kakaóvajat gőz felett megolvasztjuk) és egy csipetnyi sóval. 20 ml forró vízben feloldunk 3-4 evőkanál Inka kávét. Ha lehűlt, belekeverjük a már kapott krémbe.

Végül ráöntjük a krémet az alapra és kakaómag darabkákat szórunk bele. A tortát 5-6 órára betesszük a mélyhűtőbe. Tálalás előtt 2 órával kivesszük és szobahőmérsékleten tartjuk.

Íme a képek:

.

A torta (1)-1

.

HAROMNEGYED-1

.

Szelet-1

.

Kanalas szelet-1

Szöveg és fotók: Máté Ildikó.

Most így, az év elején, kívánom nektek, hogy ragadjátok meg a pillanatot: egy gyerek kacajában, egy melegítő napsugárban, egy száguldó madár szárny susogásában. Puszik, Ildikó.

inkás torta-1

Hozzászólások

A szerzőről: Ildikó Máté

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate