Olaszos-mediterrán stílusú falak • Hobby Turmix
máj
20
2012

Olaszos-mediterrán stílusú falak

Az alábbiakban csokorba szedtem egy pár olyan faldekorációs technikát, amely kimondottan az olaszos-mediterrán antikolási stílust tükrözi. Amint egy előző jegyzetben már említettem, ezek kivitelezéséhez általában komoly szakmai tudás és sok gyakorlat szükséges. A festékboltok eladói általában felvilágosítást tudnak adni Neked ebben a témában, de legjobb, ha elkéred egy kipróbált mesterember telefonszámát is.

Az antikolás többféle technikával érhető el és általában komplex bevonat rendszerként működik. Alkalmazható kívül és belül is. A lényeg, hogy segítségükkel kialakuljon az a hangulat, amit a tervező megálmodott. Mint mindig, itt is, az ördög a részletekben van megbújva … Apró trükkökkel lehet fokozni a hangulatot, de a visszáján is elsülhetnek a dolgok. Ezért, csak akkor alkalmazd az antikolás bármelyik technikáját, ha részletekbe menően, illetve végig ismered a tervet. És biztos vagy benne, hogy ezt akarod. Ezek költséges bevonatok (igaz, nagyon tartósak is), de ugyanakkor drágák a hangulat megteremtéséhez használandó egyéb alkotóelemek is. Például bútor és kiegészítők. És félúton nem hagyhatod abba, mert oda az egész befektetett munka, idő, pénz és energia.

Elsőre, trükkös új kerítések, amelyek régi olasz házfalakat idéznek  :

Íme egy pár ötlet belső terek kialakítására – példák arra ahogyan az antik hatás megvalósítható :

Néhány antikolási technika közelről :

A régi téglák vagy a bontott téglák használata is nagyon divatos megoldása az antikolásnak manapság . Itt külön felhívnám a figyelmet ezeknek a tégláknak a porózus voltára. Ilyenkor kötelező módon használni kell egy speciálisan erre a célra kifejlesztett téglaimpregnáló szert vagy egy univerzális impregnálót (amin fel van tüntetve a kövek mellett a tégla is). Amennyiben kimarad az impregnálás, ezek a felületek állandóan porozni fognak, ami viszont nem is kellemes látvány és nem is egészséges. Fontos, hogy a megfelelő impregnálószerrel kezeld a téglákat, ugyanis a nem javasolt oldatok tönkretehetik őket. Például vegyi reakció alakulhat ki és ezáltal helyenként fehér foltok jelenhetnek meg a téglafelületen.

A fotók forrása a Decorator kft, a Helios.si , a Pinterest és a Google Képek.

A fent bemutatott összes faldekorációs technika megtekinthető élőben illetve megvásárolhatók hozzá az alapanyagok a Decorator kft boltjaiban. Amennyiben tanácsra illetve kivitelező ajánlására lenne szükséged, abban is tudnak segíteni. Ugyanakkor, többet megtudhatsz erről a témáról a következő linken : http://www.napfenyes-szinek.hu/hu/epitoipari-festekek/belteri-dekorativ-bevonatok/dekorativ-technikak . (a nyelv tetszőlegesen változtatható igény szerint : angol, román stb. nyelvekre is).

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Szasz Istvan szerint:

    Szuper jo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tanulsagos es erdekes Nagy LIKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate