Péntek délutáni séta - májusban • Hobby Turmix
máj
12
2012

Péntek délutáni séta – májusban

Május van ! Tulipán, tulipán, tulipán … színkavalkád a javából. És végre, napok óta szép időnk van.  27 C fok árnyékban. 

Minőségi élőzene a téren. Ki gondolta volna ezt pár évvel ezelőtt ? Az amerikai hadsereg zenekarának tagjai szórakoztatják az arra sétálókat.  Megpróbálnak elvegyülni a tömegben, de ez nem jön össze nekik. Nem baj, a lényeg, hogy mindenki jól érzi magát ! És akkor … kemény rockzenét kezdenek játszani ! Na ,ezt is megértük. Mindenkinek tetszik ! Senki nem fut el a térről, még az idősebbek sem. Sőt ! Csak gyűl a zenekedvelők tömege. Érdekes tapasztalat.

Tényleg nincs miért panaszkodni. Tökéletes ez a péntek délután. Kirakodóvásár, jellegzetes itthoni ízek a Tanácsháza tövében. “Fedezd fel az országot aktív módon”  - a szlogen értelme nem ugrik be – lehet, hogy túl felületes szemlélője vagyok az eseményeknek ? De haladok tovább … zsibvásár, antikvitások a központi park mentén.

Rengeteg turista, városlátogató gyerekek, kutyákat sétáltató brassóiak … mindenki az utcán, de a tömegnyomor fíling elmarad. A teraszokon könnyen kapni helyet. Hiába na, még messze van a nyári vakáció.

Az élet megy tovább. Generációk mennek és jönnek. Az emberek cserélődnek. A nyelvek és kultúrák váltják egymást. De a hangulat – valamiért – a régi. Ez Brassó ! Köszönöm, hogy részem lehet benne.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

2 hozzászólás a(z) “Péntek délutáni séta – májusban” bejegyzéshez

  1. Szasz Istvan szerint:

    Biztos hogy szep lehetett es nagyon jok a fotok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate