Régiből újat: régi deszkákból tolóajtót • Hobby Turmix
feb
7
2013

Régiből újat: régi deszkákból tolóajtót

Régiből újat, azaz régi deszkákból tolóajtót. Igen, mert a régi deszka is lehet még szép, miután fel lett újítva. És ez nem nagy dolog. Próbáltad már? Én biza, igen. Többször is :-) Igaz, nem tolóajtót eszkabáltunk, de valami hasonlót…

A munka menete és egyszerűsége, illetve bonyolultsága, természetesen függ attól, hogy milyen állapotban van az a régi deszka és milyen bevonat volt (ha egyáltalán volt) rajta. Ha már korhadó stádiumban van, akkor nem ajánlom a használatát. A legjobb, ha első lépésként minden régi festéket, lakkot, lazúrt vagy bármi mást, eltávolítunk. Mondjuk hőlégfúvóval és/vagy festéklemaró oldattal. A szegeket, csavarokat kihuzigáljuk, utána csiszoljuk, portalanítjuk és zsírtalanítjuk, hogy tökéletesen tiszta és sima legyen a felület. Ezután jöhet a lyukak és repedések kijavítása fatapasszal (gittel),majd ismét csíszolás, portalanítás és végül az új bevonat. Bocsi, bevonatrendszer. Mert a jó, szép és tartós eredményhez több rétegre lesz szükség. De nem kell megijedni … mindent megtalálsz a boltokban (például a Decoratornál :-) ). A lényeg, hogy eldöntsd, mit szeretnél: átlátszó lakkot, áttetsző lazúrt vagy zománcfestéket. Ez komoly kérdés, mert egyáltalán nem mindegy. Példákat itt találsz, az alábbi összeállításban.

Folytatása, a holnapi jegyzetben …

 


 

 

 

 

 

 

 

Fotók: külön-külön mindenikre ráklikkelve. Másodikra további részleteket is találhatsz.

Folytatása következik …

Tetszett az összeállítás? Nyomd meg a Tetszik gombot. Szeretnéd barátaiddal is megosztani? Nyomd meg az   f   gombot, itt a jegyzet alatt. Véleményedet, ötleteidet oszd meg velünk itt az oldal alján, a Szólj hozzá keretben vagy e-mailben a hobbyturmix@yahoo.com címen.

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról, ha értesülni szeretnél a legfrissebb jegyzetekről, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate