Spanyol csirkecomb chorizoval • Hobby Turmix
okt
25
2012

Spanyol csirkecomb chorizoval

Két-három héttel ezelőtt, egyik vasárnap, spanyol ihletettségű napunk volt a facebookon. Lehet, hogy emlékszel még az akkori ebédajánlatomra: a spanyol csirkecombokra chorizo kolbásszal. Én biza kipróbáltam. Megsütöttem és nagyon jól sikerült! Fantasztikusan átjárta az egészet a narancshéj aromája, amit ráreszeltem. Igazi gasztronómiai élmény volt számunkra ez a gyorsan összedobható és egyszerű alapanyagokat tartalmazó spanyol fogás. Természetesen megint kifelejtettem valamit, éspedig megszórni a végén petrezselyemzölddel. Még én is csodálkozom mennyire szétszórt tudok lenni néha  8-O , hát igen, ez van.

Hozzávalók 5-6 adaghoz: 8 db felső csirkecomb, fél kiló 3-4 centis darabkákra vágott chorizo kolbász, 1 kiló kockázott krumpli (új krumplival még jobb lett volna), 2 fehér hagyma, 1-2 narancs reszelt héja, 2 teáskanál szárított oregano (szurokfű), só és 3 nagykanál extra szűz oliva olaj. Mikor kész, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Az alapanyagokat tepsibe helyezzük és rászórjuk a fűszereket, illetve a reszelt narancshéjat. A csirkecombokat én bevagdostam a csontok mentén, hogy könnyebben átsüljenek. 180 °C -ra előmelegített lerben kb 1 órán keresztül sütjük. Ezt az időt nagyban befolyásolja a csirkecombok nagysága mellett a sütő típusa is. A légkeveréses sütőben elég az 1 óra, de egy klasszikusban azt hiszem 10-15 perccel hosszabb időre lesz szükség.

Mivel elég sok zsír keletkezik a sütés végére, a csirkecomboknak és a kolbásznak köszönhetően (legalábbis a családom “kifinomult gusztusa” szerint), föltétlenül ajánlok hozzá egy pohár behűtött fehérbort, de inkább rozét.  És végül jó étvágyat kívánok a spanyol csirkecombhoz chorizoval!

Fotók: Hobby Turmix.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate