Sült camembert fokhagymával • Hobby Turmix
nov
1
2013

Sült camembert fokhagymával

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mi van akkor, amikor az ember lányának nincs hangulata a vacsorafőzéshez, viszont főtt étel szükségeltetik az asztalra? Aha, ilyenkor tesszük fel a vizet forrni, vesszük elő a zacskó laskát, a sajtot és a reszelőt … De, ha még ahhoz sincs kedve? Vagy épp nincs laska a kamrában? Vagy a sajt hiányzik? … megmondom. Olyankor letelepszünk a szakácskönyvek elé, előráncigáljuk az internetet, elővesszük a fiókaljából a nagymamától örökölt mindent tudó füzetet.

Így született meg a tegnap a sült camembert ötlete. A különleges, pikáns ízek kedvelőinek szívből ajánlom.

Hozzávalók: egy doboz camembert, 4-5 cikk fokhagyma, 1 nagy kanál olivaolaj.

Kicsomagoljuk a sajtot és visszahelyezzük a saját fadobozkájába. Ezután bevagdossuk és a réseket megtömködjük vékonyra szeletelt fokhagymával. És tehetünk hozzá rozmaringágacskát is. Majd meglocsoljuk az olajjal. Végül visszatesszük a dobozfedőt és a 180ºC -ra előmelegített sütőbe helyezzük, kb 20 percre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amíg sül a camembert, kenyeret pirítunk, diót törünk, megmossuk a szőlőt és almát szeletelünk. De mártogathatunk egyebekkel is, például zellerszárral, spárgával, murok- vagy körteszeletekkel.  Amikor készre sült a sajt, akkor egyenesen a dobozból is kínálhatjuk, a kedvenc borunk társaságában. Mi ismét a rozéra szavaztunk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Fotók: Hobby Turmix.

Tetszett a mai ajánlat? Ha igen, nyomd meg a Tetszik gombot. Szeretnéd barátaiddal is megosztani? Nyomd meg az   f   gombot, itt a jegyzet alatt. Véleményedet, ötleteidet vagy fotóidat oszd meg velünk itt a jegyzet végén, a Szólj hozzá keretben vagy e-mailben a hobbyturmix@yahoo.com címen.

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról,akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon! Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.

PLUSZ!   Feliratkozhatsz a hírlevélre, hogy ne maradj le semmiről, ami számodra fontos – itt, a lap jobb oldalán, a szavazás és a rádió alatt levő, harmadik dobozban.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate