Színválasztás
máj
25
2012

Színválasztás

Próbálkozzunk valami újjal ! Színekről lévén szó, bármi eszünkbe juthat  erről: a virágok, a madarak, a közvetlen környezetünk, az utcakép, a városkép, a képes magazinok, a divat, a lakberendezés, a reklámok, az iskolai egyenruha, a vakáció, az erdő, az évszakok, a tapéta, a falfesték, az edények a szekrényben ésatöbbi ésatöbbi …

Amint az előző jegyzetben láttuk, a természet tökéletesen válogatja össze színeit, mi emberek igyekszünk és tanulunk és fejlődünk. Mindenki tehetsége szerint. Vannak akik már gyerekként tudtak a színekkel és árnyalatokkal bánni, van akinek felnőttként is nehéz.

Az alábbiakban fotókat fogsz látni. Főleg a divat és a lakberendezés világából. A téma a színek kombinálása, az árnyalatok közötti különbségek célzott használata és ezáltal  egy bizonyos hangulat vagy életérzés átadása a fotón keresztül. Itt van az a pont, amikor a tudás a művészettel összefonódva, a laikus nézőben érzéseket illetve érzelmeket kelt. … És mindez a színekkel kezdődik !

Figyeld meg a következő színeket, a párosításokat, azt hogy hogyan következnek egymásból és ami a legfontosabb : közben figyelj saját magadra. Mit érzel egy-egy fotó láttán ? Mi az, ami tetszik és közel áll hozzád és mi az, ami taszít ? Nem csak az a fontos, hogy ezek 2O12 divatszínei, hanem az is, hogy mindebből TE mit szeretnél a szobádban vagy a ruhatáradban újralátni. A többi majd kialakul …

Fotók forrása:  itt.

Láttad ? Türkizkékkel kezdődött a sorozat és türkizzölddel fejeződött be, de közben volt sárga, rozsda, mogyoró, szürke, lila, ezüst, fekete, vörösréz, barna, fehér, mosott rózsaszín, arany, piros árnyaltok, vörös, drapp, lila, ciklámen, narancs, sárga, rozsda és terrakotta. Így ebben a sorrendben felsorolva, ugye nem hangzik sehogyan sem ? A kombinációk, az elrendezések látványa az, ami meggyőz ! Lehet, hogy ez már művészet ? Valószínűleg.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate