Tavaszi ötlet : frissítsed fel otthonodat egy-egy csík tapétával • Hobby Turmix
márc
12
2012

Tavaszi ötlet : frissítsed fel otthonodat egy-egy csík tapétával

Tény, hogy újra hódít a tapéta. Statisztikák szerint, egyre többen vásárolják még nálunk is. De … nem a régi hagyományos papírt, vinilt, esetleg selymet. Most a vlies (olvasd flíz) tapéta a divat.

 

Ezzel már nem fogod összeragasztgatni a falak teljes felületét ! Nem, csak kis felületeket takarsz be velük, esetleg egy-egy függőleges csíkot. Azonban ez sem szabály. A csík lehet vízszintes is vagy akár átlós …

 

Szóval csak a fantáziád szabhat határt a modern tapétázásnak.  És ebben nagy segítséged lehet az úgynevezett vlies tapéta, ami egy speciális rost anyagból készül és aminek előnyei főleg a kivitelezésnél mutatkoznak. Vagyis a kezdők is nagyon egyszerűen tudnak dolgozni vele (többször is levehető a falról és újraragasztható, csak a falat kell bekenni a ragasztóval, könnyű szabni stb.). Ugyanakkor, ha meguntad akkor könnyen és egészben eltávolítható, olyannyira, hogy még tovább is adható. Már ha a “szabásminta” betalál az új tulajdonosnhoz is.  Arról nem is beszélve, hogy eltávolításkor alatta a fal nem megy tönkre. De, nagyon fontos, hogy “vlies tapétaragasztót” használj hozzá ! Ha nem így történik, akkor az előbbi előnyök már nem érvényesek.

A trendi mintákról és színekről annyit, hogy manapság a választék óriási. Szinte minden divat : a tűrkíz, a sárga, az arany, az ezüst, a kék, a lila, a piros, a fekete, de a barna különböző árnyalatai is. Fantasztikus kombinációkat érhetsz el mintás tapéta és színes falfesték kombinálásával. És mindezt rezonábilis áron ! Ami még új, az az hogy manapság csodálatos tapétakatalógusokat lapozhatsz a boltokban. Ezek további ötleteket adhatnak Neked, ha valami egyedit szeretnél lakásodban. Mennyi lehet annak az esélye, hogy saját nappalid tapétájának mintája visszaköszön egy másik falról? Szinte lehetetlen. A választék óriási, több száz (esetleg ezer) mintából válogathatsz egy boltban.

A fotók forrása a németországi Erismann tapétagyár.

Egy szó mint száz. Itt a tavasz, frissíteni akarsz egy picit vagy nagyon, az otthonod  hangulatán. A legújabb tapéták erre tökéletesek !

Addig is, ha van időd nézz be  bármelyik Decorator boltba. Lehet, hogy ezzel tavaszi dilemmád meg is oldódik ! Három, nagy németországi tapétagyár 2O12-2O13-2O14-es kollekciója vár Rád ott.

Ha még többet szeretnél megtudni erről a témáról, írj, kérdezz … De akár bírálhatsz is. Majd megbeszéljük.

Folytatása következik …

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate