Tippek a facebookhoz • Hobby Turmix
okt
2
2012

Tippek a facebookhoz

November 3-án frissítve. Új tipp a jegyzet végén!

Reggel 5 óra 30 perc. Megnyitom a saját profilomat a facebookon. Szokásos reggeli rutin. A cél egyértelmű: megnézni mik a hírek az ismerőseim körében, miket posztoltak az általam meglájkolt oldalak, ugyanis napközben nem sok idő jut erre. Hát nagyot néztem ma reggel…  A hírfolyamban dőlnek a hírek, a posztok, a fotók – csak éppen, hogy 2-3 naposak! Tudod, ott a fotó alatt megjelenik az idő: szombat, illetve vasárnap. Illetve nem teljesen, mert becsúszott valahogy egy friss hirdetés is az egyik oldaltól (ez is a kép alatti apró betűs szövegből derült ki). Ennyi.

Ezek szerint senki és semmi nem frissített vasárnap óta? Ma kedd reggel van. Tehát, a hétfőt átugrotta a facebook (nevezzük ezután fb-nek) és nemes egyszerűséggel újra tálalja a hétvégi “híreket” a friss reklám-posztokkal spékelve (mert ugye azért fizetnek … habár nem tudom hány felhasználót tudott elérni a hajnali órákban, de ez egy másik tál tészta). Bevallom, a türelmem véges (és az időm is), így az egér lefelé görgetésével leálltam kb 1 perc után. Lehet, hogy más, aki kitartóbb tovább is keresgélt volna, hogy hátha mégis becsúszik valami frissebb dolog is, de a helyzet az, hogy a vasárnapi illetve szombati események után nem szívesen láttam volna viszont az elmúlt hét többi napján történteket is.

Igazság szerint már régóta érlelődik bennem valami összefoglaló-szerű jegyzet a fb. használatáról, aztán ma reggel megkaptam a végső lökést a megírásához.

Mindig is tudtam,  hogy a gondolataimba be kell legyen vésve a “segíts magadon és az Isten is megsegít” mondás. Enélkül sok a pofára esés (bocsánat az erős kifejezésért). Ez is egy ilyen helyzet. Hónapok óta figyelem, hogy  nem kapok meg minden hírt a fb-n. Nem is lehetne. Az információk tömege csak gyűl, egyre több az ismerősünk, egyre több a meglájkolt oldal és egyre több a hirdetés. Tehát nem sok esély van arra, hogy a Hobby Turmix posztjai eljussanak mindazokhoz, akik erre kíváncsiak lennének. A fb. szerint ez az arány 1O-35% között változik. És még, ha rá is segít ilyen reggeli meglepetésekkel mint a mai, hát … nem is merem végiggondolni  :evil: mert elönt a pulykaméreg.

Na, de tehetünk ellene valamit? IGEN.

Tudomásom szerint, jelenleg az a legpraktikusabb, ha listákat készítünk és mindent, illetve mindenkit, ami vagy aki fontos nekünk különböző listákba helyezünk, érdeklődési körök szerint. Így semmi és senki sem marad ki, utólag is visszanézhetjük az aktivitást. Figyelem! A listák sem garantálják azt, hogy a falad megtelik a listákon levő oldalak illetve barátok posztjaival, de ezután nagyon könnyen rájuk kereshetsz :-) .

Hogyan készülnek a listák?

Kezdjük a már meglájkolt oldalakkal. Első lépés: megkeresed az oldalt és rákattintasz jobbra fenn a kis beállítás gombra (rajta a kis kerék és nyíl lefelé). Ezzel megnyílik egy doboz, amiben a legelső a Hozzáadás az érdeklődési kör listákhoz … Katt ide és máris látod a +Új lista… kifejezést. Erre kattintva megnyílik egy új ablak, ahol igazolod, hogy a kijelölt oldalt fogod egy új listához adni és rákattintasz arra, hogy Következő. Itt írhatod be a lista elnevezését, választhatod ki, hogy kik láthatják, végül pedig rábólintasz, hogy Kész. Ezután egy friss lapon megjelenik az illető oldal utóbbi aktivitása és fönn a jobb felső sarokban a fb. ajánlatokat tesz más hasonló témájú oldalakra, sőt emberekre is(!). Ezt nem muszáj elsietni, koncentrálj először a már eddig meglájkolt oldalakra. Ide bármikor visszatérhetsz, újraszerkesztheted a listákat és ehhez hasonlók. Én, utólag egy pár oldalt több listába is behelyeztem, mert oda is illettek. Így került a Hobby Turmix egyformán az életmód, konyha és utazás listámba. Természetesen, mindenki saját elképzelése szerint alakítja, ahogyan gondolja :-)

Az ismerőseiddel is hasonlóan kell eljárnod. A profiljukon ugyanazon beállítás gombra klikkelve, rendezheted őket listákba, ugyanúgy mint az oldalak esetében, szintén különböző szempontok szerint.

Miután létrehoztad a listáidat, csoportosítottad az első oldalakat és embereket, a továbbiakkal már sokkal könnyebb dolgod lesz.

Hogyan működnek a listák?

Bal oldalt a hírfolyam lapon, mindenféle kategóriák vannak (lesznek) feltüntetve: kedvencek, ismerősök, oldalak, csoportok, alkalmazások és érdeklődési körök. Ez utóbbiakban jelennek meg Neked azok az oldalak, amiket különböző elnevezésű listákba csoportosítottál. Az ismerősöknél pedig az ott kiválasztott listáid.

Az érdekessége a dolognak még az, hogy a fb. segít Neked abban is, hogy mások listájára feliratkozzál még akkor is, ha nem vagy az illető ismerőse. De feliratkozol nála. Természetesen, csak akkor, ha az illető úgy állította be a profilját, hogy ez lehetséges legyen.

Ha kíváncsi vagy, hogy én hogyan rendeztem az általam meglájkolt oldalakat listákba, nyugodtan megnézheted az én profilomat. Ezért rákeresel a nevemre (Tünde Tódor Nits) és rákattintasz a Feliratkozók dobozra. Megnyílik egy új lap a listáimmal és a feliratkozásaimmal. Ha akarod, ezekre a listákra is feliratkozhatsz, a fent említett módon.

2012. november 3. - ÚJ!

A facebook legújabb frissítései alapján, az oldalaknál  a Tetszik gomb alatt megjelent egy új funkció. Ezzel állíthatod be, hogy értesítsen a facebook az illető oldal új bejegyzéseiről. Neve: Get Notification. Tehát, ha Nálad már megjelenik ez a lehetőség, akkor máris kipipálhatod a Hobby Turmix oldalon a “Get Notifications”-t   ;-) .  Amennyiben még nem jelenik meg Nálad ez a funkció, akkor figyeld a fejleményeket, mert valószínűleg csak napok kérdése.

Aki angol nyelven használja a facebookot, az ezt látja: 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Hnadra Ildiko szerint:

    Koszi a tippeket. Alkalmaztam is oket.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate