Variáció egy témára: palacsinta • Hobby Turmix
okt
14
2013

Variáció egy témára: palacsinta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVan itt valaki, aki nem tud palacsintát sütni? Ugye nincs? Igen, mindenki tud palacsintát készíteni. És mindenki a saját ízlése szerint csinálja és arra esküszik. Én is így vagyok vele. Imádom a palacsintát … mindenféle formában. A sósat, az édeset, mindegy, palacsinta legyen. És olyan, ahogyan én szeretem!

A történet úgy kezdődött, hogy jó napom volt tegnap, jól alakult körülöttem minden, ezer ágra sütött a Nap és tele voltam energiával. Ilyenkor szokott nekem eszembe jutni, hogy süthetnék palacsintát. Ilyenkor nem bánom azt, hogy sok-sok üres percet kell sütés közben mellette elpazarolni. Nem tudom más hogyan van ezzel, de engem az időpocsékolás bosszant.

Szóval, lendületesen nekiálltam palacsintát sütni. Na, de mi történik akkor, amikor hiányzik egy fontos alapanyag? Például a tej. Eddig el sem tudtam képzelni a palacsintát tej nélkül. És tulajdonképpen most sem, mert rögtön elkezdtem a hűtőszekrényben keresgélni, illetve gondolatban improvizálni. Így történt, hogy az én tökéletes palacsinta receptem fel lett javítva. Ugyanis eltaláltam egy fantasztikus összeállítást. Olyannyira, hogy sütés közben előkaptam a fényképezőgépet is :-) . Sőt rájöttem, hogy muszáj gyorsan leírnom, hogy egy kis részletét se felejtsem ennek az új palacsinta-variációnak.

Hozzávalók (18 darab palacsintához): 7-8 púpozott kanál liszt, 3 tojás, 1,5 deci főzőtejszín (ezt találtam a hűtőszekrényben, tehát ez ugrott be a 2 deci tej helyett), fél deci olaj (eredetileg kb 1 decit szoktam használni, de a tejszín miatt ezúttal csökkentettem az adagot), 3-4 deci víz (fele-fele arányban szoktam használni ásványvizet és simát, de a tegnap csak sima állt rendelkezésemre) és 1-2 csipetnyi só.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A lisztet összekeverjük a tojással, az olajjal, a sóval és a tejszínnel egy habverő segítségével, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a vizet is. Mikor úgy ítéljük, hogy sikerült 100 százalékosan csomómentesen elkavarni az egészet, akkor minimum egy fél órára betesszük a jégszekrénybe. Ez fontos. A fél óra lejártával már neki is foghatunk sütni a felforrósodott palacsintasütőben. Megtörténhet, hogy az első palacsinta nem lesz perfekt, kissé összerongyosodik, de a másodiktól már biztosan tökéletes lesz mindenik kivétel nélkül.

A legizgalmasabb ebben a felújított palacsinta receptben a főzőtejszín használata volt, ugyanis a tészta állaga szemmel láthatóan más lett. Érdekes volt látni amint csúszkált a palacsintasütőben. És ráadásul sokkal gyorsabban is sültek a palacsinták. Alig győztem forgatni, illetve kikapkodni őket. Szó sem volt itt időpocséklásról, üresjáratról, láblógatásról … meglepően gyorsan és könnyen ment minden. A főzőtejszínről meg kell említenem, hogy közönséges növényi zsírokból készült típus volt, amit tejfel helyett általában használunk, a tejérzékenységre való tekintettel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotók: Hobby Turmix.

Tetszett a mai ajánlat? Ha igen, nyomd meg a Tetszik gombot. Szeretnéd barátaiddal is megosztani? Nyomd meg az   f   gombot, itt a jegyzet alatt. Véleményedet, ötleteidet vagy fotóidat oszd meg velünk itt a jegyzet végén, a Szólj hozzá keretben vagy e-mailben a hobbyturmix@yahoo.com címen.

Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról,akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon! Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.

PLUSZ!   Feliratkozhatsz a hírlevélre, hogy ne maradj le semmiről, ami számodra fontos – itt, a lap jobb oldalán, a szavazás és a rádió alatt levő, harmadik dobozban.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate