Végre itt a spárgaszezon! • Hobby Turmix
máj
8
2012

Végre itt a spárgaszezon!

Szerző : Veres Emese-Gyöngyvér.

Emese főzés közben töltötte fel ezeket a sorokat a Hobby Turmix facebook Oldalára, május 4.-én. Figyelmetekbe ajánlom e kis hangulatos írást.

“A gezemicém ismét reneszánszát éli. :-) )) Épp rotyog …

Akinek van kedve, kóstolja ízlés szerint. Főleg, ha nem kíván húst.

Tegnap az oly sokak által szidott nagyáruházban a póréhagymát szinte utánam dobták. Mivel a zöldje már kissé megsárgult, harmadáron árulták. Na, gyorsan betáraztam belőle, elvégre a zöldje a legtöbb esetben amúgy is a komposzton landol. Akciós volt a spárga is, volt brokkoli is, így meg is lett a mai ebédötlet. (Na, az nem lett beleszámítva, hogy az egyébkénti kukorékolásom ma késői kelésbe csapott át, így már nem ebéd lesz.)

Szóval:

Póréhagyma, fokhagyma, snidling csak azért nem, mert a kutya lelegelte, sajoma (medvehagyma) meg nincs, hogy fokhagyma helyett azzal próbálnám ki, spárga, brokkoli, a fagyasztóból előkerült a tavalyi termés maradékaként, paprika, paradicsom, volt még némi vinetta is. Só, bors, majd a végén friss bazsalikom rá. Jó lenne rukkola is, de az most épp nincs. Most minden rotyog a fedő alatt. :-) )

Van, amikor kuszkusszal keverem össze, ma újabb kísérlet következik : snidlinges gnocchit vettem, az lesz mellé. :-)

 

Ha Neked is van kedved itt megosztani velünk konyhai élményeidet, hát bátran tedd meg ! Írjál üzenetet szándékodról itt az oldal alján vagy a Kapcsolat rovatban vagy a Hobby Turmix e-mail címére : hobbyturmix@yahoo.com -ra. De szívesen veszem bármilyen hozzászólásodat, véleményedet, ötleteidet … Köszönöm !

 

 

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate