Zöldpaszulyleves provence-i módra • Hobby Turmix
aug
15
2012

Zöldpaszulyleves provence-i módra

Emese barátnőm töltötte fel a Hobby Turmix facebook oldalra az alábbi történetet, illetve leves leírását.

“Zöldpaszulyleves provence-i módra
- avagy mi lesz belőle, ha nem találjuk meg a receptet

Több mint húsz évvel ezelőtt, a Franciaországban élő rokonaim egy levessel vártak bennünket. Zöldpaszuly volt, de nem úgy, ahogy azt még otthon tanulták. Egyszer elkértem a receptet, meg is főztem, de annak is legalább 15 éve. Azóta költöztem is jópárszor.

Nos, tegnapelőtt leszedtem megint a maroknyi paszulyt. Tavaly annyi volt, hogy már untam befőzni, igaz, az lett a téli túlélő-készletem. Most csak ímmel-ámmal kecsegtet némi ízzel. Valljuk be, én sem öntöztem rendesen. Na, ha már éppen csak maroknyi lett, eszembe jutott, hogy lehetne szaporítani. Némi laskával, pl. Mert eszembe jutott a provence-i leves. Csak az a baj, hogy a recept sehol. Sebaj, fő a kreativitás!Akkor jöjjön az alkotásom:
Icipici mangalicazsíron (mindent az egészségért jelszóval :-) )) megforgattam kevés hagymát. Beletettem a paszulyt, némi pirosaranyat és a farfalle-laskát is egyből. Felöntöttem vízzel. amikor már majdnem kész volt, akkor ízesítettem egy kevés vegetával és a provence-i fűszerrel, igaz, ebből egy kicsit több ment bele, mint kellett volna. (Ezt ezer éve vettem, semmit nem veszített az ízéből.) Aztán jöhetett bele a sajt. Trappistát reszeltem bele, de jobb lett volna bele valami krémsajt. Végül beletettem a tejfölt. Az íze erdélyi embernek szokatlan, de finom lett. Hogy az eredeti receptből mire is emlékeztem, majd egyszer kiderül. :-)
Ha Te is főzöl valami finomat, különlegeset vagy akár hétköznapit, és szeretnéd megosztani a Hobby Turmix olvasóival is, gondolom tudod mit kell tenned?! Példát veszel Emeséről! Beküldöd a leírást, egy pár fotót hozzá és én felteszem ide a honlapra. És ráadásul egy játékon is gondolkodom ezzel kapcsolatban! Megígérem, érdekes lesz.

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate