Zöldséges fusilli Emesétől • Hobby Turmix
okt
18
2012

Zöldséges fusilli Emesétől

A tegnapi nap folyamán érkezett az alábbi ebéd- vagy vacsoraötletet. A szerző Emese a Hobby Turmix hűséges barátja, aki már többször is jelentkezett itt a Konyha-kert rovatban.

Akkor nézzük, mit főzött a tegnap Emese:

“1. lépés: ha már megint hozzám vágták a póréhagymát, nem hagyhattam az üzletben. Ráadásul tudtam, hogy ott a sok paprika (még a kertben is) meg a vinetta (padlizsán, a gyengébbek kedvéért smile :-)  ). Így hát minden a lábosba került, és sokkal inkább sütöttem, mint pároltam. Közben némi csíkokra vágott sonkát is beletettem, majd a végén egy marék koktélparadicsomot (egy övön még mindig annyi van, hogy egy hadseregnek elég lenne). 

2. lépés: Azt hiszem, soha nem vettem otthon ilyen kemény sós sajtot (telemeát). Hetek óta remekül áll, csak nagyon sós volt. Így jöhetett a vízbe áztatás úgy, ahogy szoktuk. Mára megpuhult, veszített a sósságából is, és nagyon finom lett. Sajt helyett inkább ezt tettem a zöldségbe.

3. Lépés: Közben megfőtt a laska is. Volt valami maradék olasz fűszerkeverék meg friss bazsalikom, azt is belekevertem.

És a végeredmény!

Tálalás előtt még rá karikáztam némi zöld, paprikával töltött olajbogyót (vagy csángósan maszlint :-) ). Rukkola jobb lett volna, de az tegnap nem jutott eszembe. Szóval, ez a nap sem a fogyókúráról szólt. :-) Ne adj Isten, paleolit étrendről. :-) )))”

Fotók és leírás szintén Emesétől. Köszönjük Neki!

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate