Zserbó • Hobby Turmix
ápr
22
2015

Zserbó

 Ismét egy nagy klasszikus: a zserbó. Ma ezt a süteményt varázsoljuk elő nyers vega formában.

Gyümölcslap: 600 gramm almát és banánt víz nélkül pépesre turmixolunk. Ha van aszalónk, akkor a tálcára rátesszük a zsírpapírt és azon szétterítjük a kapott masszát. 42 fokon 12 órán át kell aszalni. Amennyiben nincs aszalónk, akkor egy nagy tepsibe sütőpapírt helyezünk és egy spatula segítségével rátesszük a gyümölcsmasszát. A lerben 50 fokon aszaljuk, 12 órán keresztül. A ler ajtaját egyujjnyira kitámasztjuk, hogy a keletkezett pára eltávozzon. Az így kapott vékony lapot 4 egyenlő részre vágjuk.

Töltelék: 200 gramm diót 12 órán keresztül áztatunk. Közben többször lecseréljük a vizet. Majd a leszűrt diót 50 gramm kesudióval együtt apróra daráljuk. Ízesítjük 2-3 kanál mézzel, 1 kanál citromlével, 1 citrom reszelt héjával, 1 kiskanál fahéjjal. Ha túl kemény lett a kapott töltelék, még tehetünk bele egy kevés gyümölcslevet. Három részre osztjuk a diókrémet és az első részt egyenletesen elkenjük az első gyümölcslapon. Egymás után rétegezve folytatjuk, amíg a negyedik lappal le nem zárjuk a zserbónkat. Végül letakarjuk és hűtőszekrénybe helyezzük.

Csokimáz: 50 gramm kakaóvajat gőz felett megolvasztunk és hozzáadunk 1 evőkanál kakaóport. Ezt egyenletesen rákenjük a kihűlt zserbóra.

Jó étvágyat hozzá. Pusszancs a lelketekre, Ildikó.

.

1k

2k

3k

4k

5k

6k

Szöveg és fotók: Máté Ildikó.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hozzászólások

A szerzőről: Ildikó Máté

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate