Kis asztal antikolása 8 lépésben • Hobby Turmix
jún
12
2016

Kis asztal antikolása 8 lépésben

Gyakran előfordul, hogy szívünkhöz nő egy-egy régi tárgy, sajnáljuk elajándékozni, kukába dobni, sőt az újrahasznosítás sem opció számunkra, mert az az eredeti rendeltetésének a megváltoztatását jelentené. Akkor mi maradt? A továbbhasznosítás. Főleg, ha bútorról van szó.

Amint már valamelyik előző bejegyzésben említettem, végre megérkeztek Brassóba az Annie Sloan Chalk Paint™  festékek. És azóta mi már sok bútort (meg egyebet) átfestetünk vele a Rouge Boutique Decor-nál. Gyűjtjük a tapasztalatokat, a sikerélményeket, a dicséreteket, …. és egyre jobban beleszeretünk a festékbe ;-)

Miután az alábbi asztalkát elkészítettük, kiállítottuk a boltban és vártuk a reakciókat…. IGEN, sejtésünk beigazolódott. Nem csak nekünk, másoknak is nagyon tetszik! IGEN, mert egyre nagyobb teret hódít a vintage és shabby chic stílus. És sokan rákérdeztek, hogyan csináltuk? A válasz: egyszerűen, egy röpke délután alatt, mindenféle csiszolás vagy alapozás nélkül.

Íme a munka menete, lépésről-lépésre:

1 – Portalanítottuk az asztalkát.

2 – Felhordtuk az első réteget, a fehér színű Annie Sloan Chalk Paint™-et.

3 – Száradás után jött a második, a szürke színű festékréteg.

4 – Antikoltunk, azaz finoman megcsiszoltuk az éleket és más részeket, amelyekről úgy gondoltuk, hogy természetes használat közben is megkophattak volna.

5 – Stencileztünk, vagyis egy stencil segítségével fehér rózsákat festettünk az asztalkára.

6 – Miután jól kiszáradt a festék egy fantasztikus viaszoló ecset segítségével színtelen  viaszt hordtunk fel.

7 – Következett a fekete színű viasz, amivel ezt a hangsúlyosabb antik hatást értük el.

8 – Az utolsó lépés a fényezés (vagy polirozás) volt. Egy tiszta és szöszmentes pamut ronggyal letöröltük a fölösleges viaszt és kifényeztük az asztalkát. No nem nagyon fényesre, csak úgy, módjával, a kellemes selyemfény volt a cél.

Nekünk már egyértelmű, az Annie Sloan Chalk Paint™ nem csak festék, annál sokkal több. Egy egész dekorációs rendszer, amit bárki bárhol használhat egy kis felkészülés után. Egy kreációs játék, ami összehozza az embereket. Egy hobbi, ami feltölt és relaxál.

Mit mondhatnék még?

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a hobbim lehet a munkám :-)

Ha többet is meg szeretnél tudni a bútorfestésről, a továbbhasznosításról, akkor keress meg. Itt a bejegyzés alatt, illetve a Hobby Turmix Facebook oldalon, de ha Brassóban vagy a környéken élsz, akkor személyesen is találkozhatunk a Rouge Boutique Decor-ban, előzetes egyeztetést követően. Cím: Brassó, Balcescu u.62 (a Star áruház 3. emeletén).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_20160521_101156-1

IMG_20160521_110429-1

IMG_20160521_132812-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Forrás: rbdecor.ro

Hozzászólások

A szerzőről: Tódor Nits Tünde

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Biztonsági Kód:

Rouge Boutique Decor

Hírlevél 

Keresés a honlapon

Facebook

Fő szponzor

Szponzorok

as-banner-resized

Rouge Boutique Decor

Címkék

Google Translate